Velika nagrada XVIII Međunarodne izložbe “Žene slikari” Majdanpek Ivani Flegar 1Majdanpek Foto: Wikipedia/ Cornelius Graetz

Ivana Flegar, umetnička saradnica na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu dobitnica je Velike nagrade XVIII Međunarodne izložbe “Žene slikari” Majdanpek 2020. jer je po oceni stručnog žirija njena grafika “Puzzle me” zaslužila Grand Prix izložbe.

Akvarel “Dobro jutro lepotice” slikarke iz Novog SadaLili Bunjik-Eros dobio je prvu nagradu za slikarstvo, a prva nagrada za crtež pripala je Jadranki Dimitrijević, slikarki iz Sremske Mitrovice za rad “Omaž Konstantinu Brankuziju”.

Stručni žiri Međunarodne izložbe “Žene slikari” u Majdanpeku dodeluje nagrade i u još tri kategorije: grafika i skulptura.

Laureat u kategoriji grafika je Gabrijela Bulatović, magistar umetnosti iz Beograda za rad “Krugovi”, a Radmila Jerenić Ćurčin, slikarka i ekonomistkinja iz Beograda sa radom “Mislim – plavo1” pobednica je u kategoriji skulpture. Žiri je prvu nagradu za digital art dodelio Branislavi Zorić, diplomiranom grafičkom dizajneru iz Šapca, za rad “Naočare”.

Organizatori kažu da je na konkurs za XVIII Međunarodnu izložbu “Žene slikari” stiglo 167 radova 102 umetnice iz pet zemalja: Austrije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije, a radovi će kao i do sada, biti izloženi u velikoj sali Centra za kulturu u Majdanpeku, a izložba će biti otvorena nakon ukidanja vanrednog stanja. Tada će i umetnicama biti uručene nagrade.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari