Veliki solistički koncert Milene Lazarević Popović u Kragujevcu 6. novembra 1Foto: Promo

„Ovim koncertnim projektom želim da obeležim svoj dosadašnji umetnički rad i stvaralaštvo, ali i okupim meni drage prijatelje, kolege i poštovaoce. Publika će imati prilike da čuje moje pesme u različitim žanrovima, s tim što će drugi deo koncerta potpuno biti posvećen tradiciji i kulturi Srbije. Tako su se na repertoaru prvog dela solističkog koncerta našle pesme Lus Kasal, Gabi Novak, Olivera Dragojevića, romanse, najlepše starogradske, ruske, dok ću drugi deo koncerta otvoriti nezaboravnim pesmama Šumadije, Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Kosova i Metohije, Crne Gore, Rumunije, Makedonije i drugih krajeva Srbije i Balkana“, izjavila je Milena i dodala „Pažljivo sam birala numere, želeći da predstavim publici sve na jednom mestu. Uz pomenute numere sam rasla i razvijala svoj umetnički pravac, a neke od njih sam čak i snimala za kultne emisije gospođe Nene Kunijević koje i danas smatraju raritetnim materijalom u arhivi Radio Televizije Srbije. Obećavam trenutke za pamćenje. Dođite da pevamo zajedno.“

Specijalni gosti na Mileninom solističkom koncertu biće renomirana i istaknuta vokalna solistkinja Merima Njegomir, vokalne solistkinje RTS: Vesna Dimić, Biljana Petković, Dejana Đekić, Tatjana Popović, umetnik Marko Lazović, vokalni solista Đorđe Svilkić.

Ovo veče, biće obojeno i muzičkim izvođenjem nacionalnih kola, dok će ostatak koncerta biti propraćen plesom i narodnom igrom. Publiku očekuje bogat program u trajanju od tri sata.

Milena je dugi niz godina učestvovala u brojnim koncertima Radio Televizije Srbije i drugim kulturnim – nacionalnim manifestacijama. Tako se predstavljala publici u Kolarčevoj Zadužbini, ustanovi opere i teatra Madlenianum, Festivalu „Carevčevi dani“ , Festivalu „ Stare staze“ u Sarajevu, ostalim pozorištima, muzejima i centrima za kulturu i obrazovanje Srbije i nekadašnje Jugoslavije. Snimala je za emisiju „ Zlatni glasovi“ posvećenu istaknutim vokalnim solistima: Radmili Dimić, Kseniji Cicvarić, Veri Ivković, Mari Đorđević i drugima.