Džordž KarlinFoto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

Keli Karlin, scenaristkinja, producentkinja i ćerka legendarnog komičara Džordža Karlina, oštro je kritikovala objavljivanje stendap nastupa u kome veštaćka inteligencija imitira njenog pokojnog oca.

Jednosatni stendap nastup pod nazivom „George Carlin: I’m Glad I’m Dead“ pojavio se u utorak na Jutjub kanalu Dudesy, podkasta čiji su domaćini Vil Seso i Čed Kaltgen, koji kombinuje veštačku inteligenciju inteligenciju i komediju i u čijem opisu stoji da je to „prvi medijski eksperiment te vrste“.

U specijalu AI imitacija Džordža Karlina, koristeći komičarev prepoznatljiv stil, komentariše slike stvorene veštačkom inteligencijom i bavi se potpuno modernim temama kao što su Ilon Mask, Tviter, Tesla, strimovoanje i sama veštačka inteligencija, koje su postale popularne dugo nakon što je slavni komičar umro 2008. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=2kONMe7YnO8

Nakon što su se pojavile vesti o ovom AI stendap nastupu, Keli Karlin je na X-u rekla kako projekat nije dobio dopuštenje komičareve porodice, prenosi Index.

U izjavi je rekla da je njen otac „proveo ceo život usavršavajući svoj zanat” i da „nijedna mašina nikada neće zameniti genijalnost Džordža Karlina“, osudivši korišćenje veštaćke nteligencije za „ponovno stvaranje uma koji nikada više neće postojati“.

„Evo ideje, kako bi bilo da poslušamo neke stvarne žive komičare? Ali ako želite da slušate pravog Džordža Karlina, on ima 14 specijala koje možete pronaći bilo gde“, zaključila je ćerka legendarnog komičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari