Više od 50 žena vrištalo danas na tri lokacije u Beogradu (FOTO)

Uz pomoć učesnica, održan Burn/Out performans, umetnice Dee Džanković

Ostavite komentar


  1. Uskoro vrištanje u Metaverzumu. Cestitamo naprednim Srpkinjama.

  2. Postoje psiholozi. Ne glupirajte se. Kao da je samo vama tesko. Radite na sebi, borite se da vam bude bolje u životu. Tako ćete se osećati bolje. Odrastite i shvatite da život nije fer prema svima a ne samo prema vama.

  3. Svaka čast što unazađujete rad više generacija dostojanstvenih feministkinja i učvršćujete stereotip o ženama kao histeričnim neracionalnim bićima, samo da bi na par minuta bile u centru pažnje.

  4. Lako je ženama da vrište – imaju glasovne/grlene performase za tako nešto, muškima je teže, oni mogu samo da urliču!

  5. Није им добро…то је евидентно. Не бих волео да имам неку такву ни у комшилуку а камо ли у кући

  6. @Danijel: Da ste procitali tekst shvatili bi da se radi o performansu.

  7. Podrzavam! To je krik opomene! Moramo biti zdravi! Pitanje zastite zdravlja gradjana bi trebalo da bude pitanje broj 1. novog saziva Skupstine…I fizickog i mentalnog!

  8. @Neko Tekst sam pročitao i shvatio. Za mene je pozorišna predstava umetnost. Nemam ništa protiv performansa u pozorištu ili nekoj drugoj ustanovi kulture, ali vrištanje na javnom mestu i komentar kako se posle toga osećaju super, mislim da je to besmisleno i daleko od bilo kakvog performansa, jer i performans ima strukturu, uvod, razradu i kraj sa određenom porukom koju umetnik na njemu svojstven način prenosi na publiku. Mozda za nekoga besmisao jeste performans ali za mene nije. Ovo mi je vise ličilo na nekontrolisanu frustraciju razmažene dece kojoj je uvek neko drugi kriv za sve u životu.

  9. Vrlo lepo i pohvalno i blago tim ženama kad nemaju pametnijeg posla.Najbolji i proveren lek za stres i depresiju je rad.Drage moje par dana motiku u ruke i na njivu i vrištanje nepotrebno izlečene ste.Ne pamtim da su naše majke bake prabake patile od stresa i depresije.Sve je to dokonost pomodarstvo i višak slobodnog vremena.Provereno.veliki pozdrav

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.