Vlastimir Vlasta Velisavljević: Nisam provodio, nego gubio vreme ovih mesec dana

Priče iz karantina

Ostavite komentar


  1. Bre, bre… živi bili , g-dine Vlasto ! Vi izgubste mesec dana, za vaših 100 godina i da Bog da da poživite još 40-ak ali… šta da radimo mi , koji izgubismo 30 godina , zajedno sa Vama ? A još smo na pola puta Vašeg života !
    Normalno , naše krivice -nema …hahaha, uvek su am krivi ovi što vladaju nama , a mi ih izabrasmo! Što bi rekli , njihova braća Arapi : „Jedno misli kamila a drugo misli kamilar“! Ko je kamila ?

  2. Zivi bili gospodine Vlasto! Stari sistem je bio pun mana, slazem se, ali u poredjenju sa ovim ludilom i pljackom danas ne moze da se poredi!
    S.F.R.J. je imala ugled i znacaj na svetskom nivou.To je istina. A danas smo na dnu. Svetskom dnu. I to je istina.

  3. istina Vlasto.
    a ipak
    ovaj sistem je izrod predjasnjeg.

    Sto bi narod rekao – od zla oca i jos gore majke.

  4. Prvo rece“…A kad su došle demokratske promene ja sam živnuo,…“ a onda skoci sam sebi u usta: „..ali moram da kažem da je to bila ozbiljna država….“
    Ovo je tipicno za srpske intelektualce narocito one elitne (kao sto je Vlasta).
    Ne treba se medjutim cuditi stranim intelektualcima kada kazu da ne razumeju Srbiju (Srbe).

  5. Dragi Vlasto, ti i kad ništa ne radiš više vrediš i doprinosiš od svakog političara u Srbiji. Bar nas činiš srećnim time što postojiš. Sve najbolje ti želim, legendo.

  6. Da Vi budete živi I zdravi pa I po cijenu to malo izgubljenog vremena.Zato Vas molim da se pričuvate.

    1. Sve je to u redu iz perspektive nas „mlađih“ koji imamo tu privilegiju da nam ovo vreme u karantinu ne oduzima mnogo u zbiru ukupnih godina do kraja života (nadamo se). Iz Vlastine perspektive, to je mnogo vremena u odnosu na ono što mu je (najverovatnije) preostalo od života. Surovo, ali istinito.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.