predstavila je svoj debitantski muzički album „Anywhere I Lay My Head“, na kojem se nalazi 10 numera – reč je uglavnom o obradama Toma Vejtsa – koji će zvanično biti objavljen 20. maja. U dve numere na albumu („Falling Down“ i „Fannin’ Street“) čuće se i glas Dejvida Bouvija, dok su svoj doprinos dali gitarista Nik Ziner i grupa Celebration.

predstavila je svoj debitantski muzički album „Anywhere I Lay My Head“, na kojem se nalazi 10 numera – reč je uglavnom o obradama Toma Vejtsa – koji će zvanično biti objavljen 20. maja. U dve numere na albumu („Falling Down“ i „Fannin’ Street“) čuće se i glas Dejvida Bouvija, dok su svoj doprinos dali gitarista Nik Ziner i grupa Celebration. Jedina originalna numera je „Song for Jo“. Sama Johansonova je prvobitno nameravala da snimi album sa standardima, ali se projekat kasnije menjao u nešto gde je dominirala muzika Toma Vejtsa. „Poslala sam mu neke svoje rane snimke, i on je rekao – ’Samo napred’, Čula sam da je bio veoma zadovoljan“, rekla je Johansonova o realizaciji ideje obrade Vejtsovih pesama. Ona, zasad, nema planove da uživo izvodi kompozicije sa albuma. V. T.
BRITANSKI ROKERI THE WHO – počeli su rad na svom novom studijskom albumu, a najverovatnije će im glavni saradnik na projektu – prvom posle „Endless Wire“ (2006), biti T-Boun Barnet. Gitarista grupe, Pit Tauzend kaže da je Barnet njegov dugogodišnji prijatelj, a da sama grupa razmatra mogućnost da tokom predstojećeg leta nastui na nekolicini festivala, pošto on ne želi da kreće na neku veliku turneju, pošto se fokusirao na pisanje. V. T.
TOM HENKS I DŽORDŽ KLUNI – upozorili su na mogućnost štrajka glumaca ukoliko pregovori između njihovog udruženja sa filmskim studijima ne budu uspešni. Dvojica glumaca, u pismu objavljeno u Los Anđeles tajmsu, apeluju da pregovori što pre počnu kako bi se izbegao mogući štrajk. Članovi Udruženja glumaca Amerike stupiće u štrajk ovog leta, nakon što njihov kolektivni ugovor istekne 30. juna, ako pregovori sa čelnicima studija oko plaćanja i uslova rada ne budu regulisani pre toga. Pismo Henksa i Klunija dolazi samo tri dana posle okončanja tromesečnog štrajka holivudskih scenarista, koji je doneo velike gubitke filmskoj i TV industriji. V. T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari