nastupiće u pet kratkih filmova u kojima će biti prikazane ratne patnje. Ovim ostvarenjima će biti obeležena 20. godišnjica Lekara bez granica. Kratke dokumentarce, u kojima se pojavljuje Bardem, snimili su Izabel Koikset, Fernando Leon de Aranoa, Marijana Baroso, Havijer Korkusera i Vim Venders.

nastupiće u pet kratkih filmova u kojima će biti prikazane ratne patnje. Ovim ostvarenjima će biti obeležena 20. godišnjica Lekara bez granica. Kratke dokumentarce, u kojima se pojavljuje Bardem, snimili su Izabel Koikset, Fernando Leon de Aranoa, Marijana Baroso, Havijer Korkusera i Vim Venders. U Španiji će biti prikazani krajem februara.
ADMINISTRATIVNI TRIBUNAL U ITALIJI – doneo je odluku kojom se zabranjuje deci mlađoj od 14 godina da gledaju Gibsonov novi film „Apocalypto“, zbog nasilnih scena. Distributer filma u Italiji saopštio je da je odluka „primljena k znanju“, ali da je ona u suprotnosti sa odlukom komisije za rejting filmova koja je za „Apocalypto“ donela rejting „R“ (mlađi od 17 godina mogu da gledaju film uz pratnju odraslih).
DŽEJMS KAMERON – u aprila počinje rad na svom epskom SF filmu „Avatar“, koji razvija više od jedne decenije. Film se bavi bivšim mornarom koji je nevoljno postao istraživač udaljene planete, gde će biti primoran da se bori za opstanak sa tamošnjim žiteljima. U glavnim ulogama su Australijanac Sem Vorington (kao Džejk Suli) i Zoe Saldana („Pirati sa Kariba: Prokletstvo Crnog bisera“), koja će glumiti stanovnicu planete Džejk. Njih dvoje su već potpisali ugovore i za buduće nastavke pošto se i Kameron i studio Foks nadaju da će film prerasti u uspešan serijal. „Za mene, SF fana, ovo je projekat iz snova. Stvaramo čitav svet, kompletan ekosistem fantazmagoričnih biljaka i stvorenja i domoroce sa svojom kulturom i jezikom. Dve stvari omogućuju ovaj film – napredak u kompjuterski generisanim efektima i moj dvadesetdvogodišnji odnos sa Foksom, pošto su jedino oni mogli da mi dovoljno veruju i da krenu u taj poduhvat“, kaže Kameron koji je napisao scenario za film. Ovo će Kameronu, inače, biti prvo igrano ostvarenje od „Titanika“ iz 1997. Film se očekuje u bioskopima 2009. godine. S druge strane, M. Najt Šjamalan i Paramaunt planiraju rad na svom „Avataru“, ali to će biti film koji je baziran na dečjoj TV seriji kanala Nickelodoen. Pun naziv animirane serije je – „Avatar: The Last Airbender“, a Šjamalan će napisati scenario, režirati i producirati potencijalnu franšizu namenjenu deci. Filmska verzija je igrana. Priča televizijske serije smeštena je u fantazijski svet inspirisan Azijom, njenom magijom i borilačkim veštinama. Gledaoci su mogli da prate avanture naslednika duge loze Avatara, koji moraju da zaustave Vatrenu naciju čiji je cilj da porobi nacije Vode, Zemlje i Vazduha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari