Za predsednika Matice srpske ponovo izabran Dragan Stanić 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Na redovnoj Skupštini Matice srpske, koja je danas održana u Novom Sadu, za njenog predsednika u narednom četvorogodišnjem periodu izabran je književnik i profesor Filozofskog fakulteta Dragan Stanić, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu, saopšteno je danas.

U saopštenju Matice srpske se navodi da su za potpredsednike izabrani univerzitetski profesori Jovan Delić, Milan Matavulj, i Srđan Šljukić, a za generalnog sekretara istoričar Milan Micić, koji su takođe te funkcije obavljaili i u prethodnom mandatu.

Na 130. po redu Skupštini izabran je i Nadzorni odbor Matice srpske sa sedam članova, i Upravni odbor, koji ima 31 člana.

Izabrani su i počasni članovi, a potvrđen je prijem i novih redovnih članova Matice srpske.

Između ostalog, prihvaćeni su i izveštaji o četvorogodišnjem radu Matice srpske, Biblioteke Matice srpske, Galerije Matice srpske i Izdavačkog centra Matice srpske, za period od 2020. do 2023. godine.

Novi predsednik Matice srpske Dragan Stanić poznat je i po književnom pseudonimu Ivan Negrišorac.

Rođen je 31. maja 1956. u Trsteniku, osnovnu školu završio je u Sirigu 1970, a gimnaziju u Novom Sadu 1974, gde je i diplomirao na Filozofskom fakultetu 1979. godine.

Magistrirao je i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari