Za samo jedan dan rasprodata oba novogodišnja koncerta Beogradske filharmonije 1Foto: Beogradska filharmonija/Promo

Novogodišnji koncerti Beogradske filharmonije zakazani za 24. i 25. decembar, rasprodati su za samo jedan dan, saopštila je danas Beogradska filharmonija.

Tradicionalno veliko interesovanje za najpopularnije i najveselije nastupe orkestra nije izostalo ni ove godine, navode iz Beogradske filfarmonije i dodaju da za kraj 2021. Filharmonija priprema „Muzički bazar“ i muzikom vodi na različite meridijane.

„Ni niske temperature nisu sprečile najupornije da dođu do filharmonijske biletarnice iako su ulaznice bile dostupne i onlajn. Oni koji su bili najbrži imaće priliku da na „Muzičkom bazaru“ Beogradske filharmonije proputuju i obiđu različite muzičke kulture. Na dve koncertne večeri na Kolarcu, kao na pravom bazaru, Beogradska filharmonija nudi muzičko šarenilo sa različitih meridijana. Praznična atmosfera će biti uz zvuke jevrejskog klezmera, arapske longe, portugalskog folklora zajedno sa numerama klasične literature Bramsa, Borodina i drugih“, dodaje se u saopštenju.

Specijalni gost novogodišnjih koncerata je Kari Kriku, virtuoz na klarinetu čiji nastupi oduševljavaju publiku po celom svetu, a na filharmonijskim koncertima nastupa pod upravom Danijela Rajskina, stalnog gostujućeg dirigenta Beogradske filharmonije.

Sve mere koje Beogradska filharmonija sprovodi od početka sezone 21/22 važiće i za novogodišnje koncerte. To se odnosi na potvrde o vakcinaciji, preležanoj bolesti ili negativne testove kao i na obavezan razmak između posetilaca u sali Kolarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari