Zatvorenik u ruži – podsećanje na pesnika Dragana Kolundžiju

Ostavite komentar


  1. Druze Ratko, mene si obradovao sto si o Draganu napisao ovakav lijep i zivopisan prilog, onako kako njemu i prilici. Niko nije kazivao pjesme kao on i Mika Antic. Jos kao mladi pjesnik sam isao da ga slusam, ne samo sto lijepo recituje, vec sto cujes stihove zagonetke, koje te ne osatave mirnog ni kad vrijeme prodje. Imao je tako jasan ljudski pogled, pokret dugih ruku i kad bi njima zamahnuo i zamahnuo stihovima, nije se ostajalo ravnodusnim. U Jugoslaviji je bio veoma rado slusan i popularan, a kasnije ga nije bilo toliko u javnosti, iako mislim da njegova poezija ne moze zastariti, bas kao i ona ostalih velikih pjesnika. Svaku zivotnu temu on je napravio univerzalnom i citaocu i slusaocu je nametnuo tako bliskom i dubokoom.
    Imam prijedlog – da mu objavis izbor iz poezije i tako cemo mu se donekle oduziti. Hvala unaprijed i hvala za prilog.

  2. Hvala vam Bozovicu da ste siroj javnosti otvorili ruzu pesnikovog zatocenja. Suptilno i puno ljubavi je utkano u vasim recima.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.