Završen prvi deo 9. Šekspir festivala 1foto promo

Prvi deo 9. Šekspir festivala završen je u utorak, 5. jula, promocijom knjige Olivere Milošević „Nikita Milivojević– Ja ovde silazim”, održanoj u Narodnoj biblioteci “Dr Đorđe Natošević” u Inđiji.

Glavni program festivala, koji se i ove godine, kao i od samog osnivanja održava uz podršku UNIQA osiguranja, završen je u ponedeljak, 4. jula, predstavom „Hamlet – Evidencija zločina jedne monarhije“, u izvođenju Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika, prema adaptaciji i režiji Livije Pandur.

Festival je 1. jula otvoren predstavom „Hamlet“ u izvođenju trupe imPerfect Dancers Company iz Italije, u konceptu i režiji Valtera Mateinija i Ine Broek.

Sledeće veče izvedena je „Ukroćena goropad“ Gradskog pozorišta Podgorica, u režiji i adaptaciji Dejana Projkovskog.

Treća predstava bila je „Romeo i Julija i ostale katastrofalne ljubavi“, prema tekstu, konceptu i režiji Norvežanina Rolfa Almea.

U drugom delu 9. Šekspir festivala, u oktobru će na sceni Srpskog narodnog pozorišta biti izvedena predstava „Makbet“ u režiji i adaptaciji Nikite Milivojevića.

Predstava je nastala u koprodukciji SNP-a, Beogradskog dramskog pozorišta, Grada teatra Budva, Novosadskog pozorišta i Šekspir festivala.

Festival će u novembru zatvoriti britanska trupa Forced Entertainment svojim izuzetnim projektom „Sabrana dela: Sa Šekspirom za stolom“ u režiji Tima Ečelsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari