Završeno polufinalno ocenjivanje za Emmy nagrade u kategoriji telenovela: Ko se sve našao među članovima žirija? 1Foto: Emmy

Polufinalno ocenjivanje u kategoriji Telenovela za 50. Međunarodnu nagradu Emmy® održano je u Dubrovniku.

Domaćini ovog značajnog procesa koji će odrediti nominovane za ovu prestižnu nagradu, United Media i Nova TV, okupili su na jednom mestu vrhunske svetske i regionalne profesionalce koji su svojom stručnošću doprineli odabiru najboljih u kategoriji Telenovela.

Među članovima žirija bili su poznati reditelji, scenaristi, urednici, televizijski profesionalci, kao i ostali stručnjaci iz sveta produkcije, televizije, filma i umetnosti.

Iz Bugarske je u Dubrovnik stigla jedna od najpoznatijih televizijskih profesionalki s velikim iskustvom u medijima i televizijskoj umetnosti, članica programskog tima Nova Broadcasting Groupe, članica uprave Net Info-a, kao i jedna od članica Međunarodne akademije za televizijsku umetnost i nauku, Vyara Ankova.

Član žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy® bio je i proslavljeni bosanskohercegovački reditelj, scenarista i producent, Danis Tanović, inače dobitnik Oskara za najbolji strani film “Ničija zemlja“.

Svoje mišljenje o projektima dala je i scenarista i vanredna profesorka dramaturgije na “Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu“ Danica Pajović, poznata po naslovima “Senke nad Balkanom“, “Žigosani u reketu“, “Pare ili život“ i Ivan Živković, reditelj i scenarista koji je napisao brojne epizode serija poput “Ubice mog oca“, “Vere i zavere“, “Koreni“, “Vreme zla“, Državni službenik“ i “Senke nad Balkanom“.

U žiriju su se našli i poznati i cenjeni hrvatski reditelji poput Branka Ivande, Darka Drinovca i Nevija Marasovića. Kriterijume kvalitetnog dramskog sadržaja dobro poznaju i Zrinka Jankov, glavna urednica Nove TV koja je aktivno učestvovala u rastu prve komercijalne televizije, a danas najjače multimedijalne grupacije u Hrvatskoj, kao i Nataša Buljan, šefica sektora za razvoja scenarija na Novoj TV, autorka i scenarista brojnih popularnih serija poput “Stele“, “Čiste ljubavi“, “Dar-Mar“, “Kumova“. Među imenima članova žirija 50. Međunarodne nagrade Emmy u kategoriji Telenovela našao se i istaknuti direktor fotografije Stanko Herceg kao i filmski i televizijski producent, predsednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata Danijel Pek čiji je film “Murina“ osvojio prestižnu nagradu Camera d’ Or na Filmskom festivalu u Kanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari