Zrenjaninsko pozorište na otvorenom dva poslednja vikenda u junu 1Predstava "Ne moš pobeć od nedelje" Foto: Igor Ripak

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ izvešće svoje ansamble, lutkarski i dramski, van pozorišne sale gde nema igranja u atrijum Narodnog muzeja pa će publika imati priliku da na otvorenom dva poslednja vikenda u junu pogleda četiri pozorišne predstave.

Kako navode u ovoj teatarskoj kući, na letnjoj sceni u okviru programa „Leto u gradu“ igraće se dve dečije, lutkarske predstave i dve dramske.

-Budući da igranje pozorišnih predstava u Zrenjaninu ima tradiciju dužu od dva veka, kako u pozorišnoj zgradi iz 1839. godine tako i na svim onim mestima grada na Begeju koja su bila prigodna za to da putujuće pozorišne družine razviju svoje kulise, radujemo se predstojećim igranjima u susret letu i sa optimizmom upiremo poglede u budućnost kako bismo nastavili tradicije koju malo koji grad baštini – objašnjava Ivan Trifunjagić iz NP  „Toša Jovanović“.

U petak, 19. juna u 18 časova biće izvedena predstava „Bajka o Majušku“. U subotu, 20. juna u 21 čas dramska scena izvešče komad „Slobodne ćene Balkanske“ Ljiljane Lašić, u petak, 26. juna u 18 časova je lutkarska predstava „Hrabri konić“ a u subotu, 27. juna u 21 čas je komad „Ne moš pobeć od nedelje“. Ulaz je slobodan za sve predstava, poručuju iz zrenjaninskog pozorišta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari