Andrija Kuzmanović: Srećan zbog "brka" 1Foto: Promo

Domaći glumac nagradu je dobio za ulogu Pripovedača u predstavi „Osama-Kasaba u NJujorku“, Zvezdara teatra, a prestižna nagrada dodeljuje se na ovom festivalu koji se održava u Zaječaru, rodnom gradu Radmilovića.

Pored nagrade žirija, zaječarska publika nagradila je aplauzom glumce predstave „Osama-Kasaba u NJujorku“, koje je predvodio Kuzmanović, za moćno i emotivno izvođenje, prenose mediji. Mediji su naveli i to da je po dobijanju nagrade Kuzmanović istakao: „Imam jednu teoriju da je omiljeni glumac onaj koga bi voleo najviše da zagrliš, a to je ovaj čovek čiju sam nagradu večeras dobio. Verovatno još nisam svestan koliko sam srećan zbog predstave i zbog svega, ali je ovo definitivno nešto što mi mnogo znači u životu.“

Kuzmanović je rođen 5. juna 1984. godine u Beogradu. Član je Beogradskog dramskog pozorišta, a prvu filmsku ulogu ostvario je 2010. godine u domaćem filmu „Montevideo, bog te video!“, gde je glumio golmana fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije koji je zbog odličnih odbrana ostao upamćen kao El Grande Milovan, a koga je kasnije tumačio i u drugom i trećem nastavku filma: „Na putu za Montevideo“ i „Montevideo, vidimo se!“. Za potrebe filma je išao na obuku dresure majmuna, ukazano je na sajtu Biografija.org.

Kada je sport u pitanju, u realnom životu, Kuzmanović je „u detinjstvu trenirao fudbal i bio je golman prvog tima FK „Radnički“ iz Beograda. Da može da vrati vreme, igrao bi u „Juventusu“, a od zarađenog novca bi kupio pozorište. Glumac je kapiten srpske umetničke reprezentacije „Art Fudbal Srbija“. Učestvovao je u mnogim humanitarnim akcijama i igrao je humanitarne utakmice“. Andrija je oduvek želeo da postane glumac i zbog uloge je spreman na svaku vrstu transformacije. Voleo bi da glumi u francuskom, nemačkom ili italijanskom filmu, ali ne razmišlja o internacionalnoj karijeri. Svoj posao doživljava kao igru, a ukoliko se to ikada promeni, napraviće pauzu ili će prestati njime da se bavi, navodi se na Biografija.info

Samo neke od upečatljivih uloga ostvario je u serijama „Ubice mog oca“ i „Jutro će promeniti sve“, a uloga inspektora Stanka Pletikosića u domaćoj seriji „Senke nad Balkanom“ u režiji Dragana Bjelogrlića takođe mu je donela veliku popularnost i epitet jednog od omiljenih mlađih glumaca.