Arnold Švarceneger: Vratio se 1Foto: EPA-EFE/ KIM HEE CHUL

„I’ll be back“ (vratiću se) – poručio je glumac Arnold Švarceneger alias T8 na početku sage o Terminatoru i ispunio obećanje.

Dok se bori sa životnim nedaćama i spašava od požara u Kaliforniji gde živi, u našim bioskopima se pojavljuje u novom dugonajavljivanom ostvarenju „Terminator – Mračna sudbina“.

Reč je o nastavku drugog dela filma iz 1991, gde mu društvo opet pravi stara, poznata i, moglo bi se reći, najbolja ekipa glumaca među kojima je i Linda Hamilton u ulozi Sare Konor. „Švarci“, kako ga od milja zovu neki ljubitelji futurističkog robota, u ovoj priči biće poslednja nada za spas Denija kome preti smrtonosni Terminator Rev 9.

Koliko je Švarceneger kao model T8 nezaustavljiv na filmu, takav je dobrim delom i u stvarnom životu budući da je njegova karijera išla neverovatnim tokom.

Malo ko je verovao da će od bodibildera s teškim austrijskim akcentom postati jedna od najvećih holivudskih zvezda, koja je zgrnula ogromno bogatstvo pametnim investicijama, koja je ženidbom ušla u klan Kenedijevih i, jednog dana izabrana i za guvernera Kalifornije.

Rođen je 30. jula 1947, u austrijskom gradu Thal. Od malena ga je zanimala fizička spremnost. Radio je na kondiciji, trenirao bodibilding i u samom startu se dokazao u ovom sportu pobedivši na nekoliko evropskih takmičenja. Dolaskom u SAD 1968. počinje da se razvija kao zvezda.

Isprva nije bilo lako budući da je šira publika u Americi predstavnike bodibildinga doživljavala kao napumpane „nakaze“ ali, pošto su braća Vajder odlučila da afirmišu ovaj sport i doprinesu njegovom poštovanju, situacija se ubrzo menja, a u tome pomaže upravo „Švarci“ pozirajući na plakatima za takmičenje u bodibildingu. Tokom naredne decenije osvaja pet titula Mister Univerzuma. Postao je ikona ovog sporta i uzor članstvu bodibilding teretana, a ubrzo debituje i na filmu „Arnold Strong“.

Ovaj naslov, moglo bi se reći, oblikovao je njegovu potonju glumačku karijeru.

Biran je za uloge superheroja i ratnika izrazite fizičke snage poput Konana, potom i Terminatora nakon čega mu je uspeh u Holivudu postao zagarantovan. Igra u mnogim akcionim filmovima, ali i komedijama jer je prepoznat njegov smisao za humor. Osim čuvene replike Terminatora, pamte se i Švarcijeve reči da snaga ne dolazi iz pobeđivanja, nego da se razvija tako što se borimo u teškim vremenima i ne odustajemo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Arnold Švarceneger: Vratio se”

  1. Nazvati Svarcenegera gglumcem je za mene smesno, covek koji kada bi sve filmove njegove sabrali ,nema sve ukupno dva sata izgovorenih reci iili ti recenica…Mislim da ima boökih imena i boljih filmskih tema za obradu…Ako dve milijarde muva slete na djubriste to ne znaci da moram i ja…Holivud….

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.