Jelena Gavrilović: Lepotica iz fantazije 1Jelena Gavrilović, Foto: Promo/Nemanja Novaković

Serija je u potpunosti snimljena i producirana u Srbiji, uz učešće i drugih ovdašnjih glumaca ili drugih ljudi iz sveta filmske umetnosti: Jelene Stupljanin, Andreja Maričića, Ivane Vasić English, kostimografkinje… U pitanju je avanturistička fantazija u kojoj glavna junakinja Talon (u tumačenju Džesike Grin), jedina preživela iz rase „crne krvi”, želi da osveti smrt svoje porodice i prijatelja ali u isto vreme mora da pronađe način da ovlada svojim posebnim moćima koji su jedina nada ne samo za njen spas, već i za spas celog čovečanstva.

U ovoj seriji Jelena Gavrilović glumi isceliteljku Sanu. I to deluje kao pun pogodak jer zaista ima nečeg vilinskog u pojavi ove lepe glumice. Da je kojim slučajem Piter Džekson „Gospodara prstenova“ takođe snimao ovde, ona bi sigurno bila jedna od glavnih vilenjakinja – rame uz rame sa Kejt Blanšet i Liv Tajler. Sa ovim glumica ona deli i tu izuzetnu filmičnu pojavnost baš kao kod nekadašnjih holivudskih diva kakvima se i sama oduševljava. Osim izuzetne pojave, lepog lica i vitkog stasa od metar i 79 centimetara, Jelenu krasi i lep glas. Zato nije čudno da se u pozorištima (Ateljeu 212 i Pozorištu na Terazijama) mogla videti u mjuziklima „Kosa“ i „Briljantin“. A taj glas Jelena pozajmljuje i junacima crtanog filma, pa je tako obeležila i ovdašnjim devojčicama obožavanu Elzu iz Diznijevog „Zaleđenog kraljevstva“, a njena izvedba pesme iz ovog crtaća spada u jednu od najboljih na svetu među 25 sinhronizacija.

Svoju dotadašnju karijeru u jednom intervjuu opisala je ovako: „Akademiju sam upisala 2001, sa 18 godina, posle trećeg razreda gimnazije. Kad sam je završila, apsolutno nisam imala posla. Čekala sam dugo svoju priliku. Desio se čuveni film Darka Bajića ‘Na lepom plavom Dunavu’. Usred snimanja se zapalio brod. Pomislila sam – neka mračna sila se nadvila nad mojom karijerom. Onda sam baš za taj film dobila nagradu u Nišu i sve je krenulo uzlaznom putanjom – Atelje 212, ‘Kosa’, kontroverzni ‘Srpski film’, pa Dizni, pa ‘Tvoje lice zvuči poznato’, reklama za banku, ‘Sinđelići’…“

Jelena Gavrilović rođena je 18. januara 1983. u Beogradu. Glumu je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu diplomirala u klasi Vide Ognjenović i Ljuboslava Majere. Prvu pozorišnu ulogu odigrala je u predstavi „Snoviđenje“ lazarevačkog Puls teatra. Za vreme i nakon studija igrala je u Srpskom narodnom pozorištu. Iako kaže da joj pozorište nedostaje, prednost daje filmu i televiziji. Svoju moć transformacije pokazala je u TV formatu „Tvoje lice zvuči poznato“, ali i u seriji koja se još daje na našim televizijama „Istine i laži“.