Foto: Printscreen TV Prva

A počelo je srceparajućom najavom emisije.

– Jel imaš šta da jedeš trenutno?

– Nemam, rekao je. Bilo je skoro sedam uveče.

– Šta si danas jeo?

– Ništa, rekao je.

Milan Jevđić, koji je sam od 16. godine i koji, kad položi ispit, javi nama u „Život priča“, jer nema kome drugom. Nastavilo se naslovima u tabloidima – Milan nema za knjige, ni za hranu, ali nije pao nijedan ispit na medicini; Zbog Milanove priče plakala je Srbija, i tako dalje…

On je u pomenutoj emisiji tvrdio da se sam školuje, izdržava i da nije pao nijedan ispit. Već sutradan počele su da stižu drugačije informacije, odnosno tvrdnje da Milan nije baš tako siromašan kako je tvrdio.

Prvo se javio izvesni Dobrica Pavlović iz Švedske, koji je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao komentar da su on i njegova supruga čak četiri godine finansirali ovog mladića i da su mu redovno slali novac. Javila se i Vesna Popov iz Austrije, koja je ispričala da je u proteklih pet godina čak do februara finansirala Milana sa po 500 evra mesečno, ali da je u poslednje vreme smanjila taj iznos.

Ona je objasnila i da nije znala da stanuje kod Pavlovića besplatno i da je verovala da novac koji mu šalje koristi za stan, hranu, odeću i izlaske, kad za to ima vremena. Rekla je da „zadnjih godinu-dve dana počela da sumnjam u istinitost njegove priče“ i da je do problema došlo kada je polovinom februara došao kod nje pošto mu je smanjila sumu koju mu šalje. Tada joj je navodno rekao da je snimljena emisija o njemu „sa njegovim jedinim ciljem, ciljem da nađe novog sponzora, jer mu svote novca od mene nisu bile dovoljne“.

Tabloidi su izračunali da je od ovo dvoje dobrotvora Jevđić proteklih godina dobio skoro 60.000 evra, a pojavile su se i brojne fotografije iz noćnog provoda i putovanja u Monte Karlo. Emisija „Život priča“ je izdala saopštenje i priznala grešku, ali i da su tokom pripreme emisije bili upoznati da je Milan jedno vreme dobijao pomoć od Vesne Popov i da su napravili omašku što tu informaciju nisu proverili.

Milan se ubrzo oglasio tvrdnjama da je dr Pavlović hteo da ga kontroliše, da nijednog trenutka u emisiji nije rekao da nije imao ničiju pomoć.

– Ispada da je sramota što sam pet puta u životu izašao. Ali na sve optužbe mogu da odgovorim. To famozno putovanje u Monte Karlo, gde sam potrošio „silne pare“, bila je studentska ekskurzija. Tura Italija – Španija – Francuska je koštala neverovatnih 300 evra koje sam imao u tom trenutku i to zahvaljujući baki svoje tadašnje devojke i podršci njene porodice. I tada sam bio ucenjen od strane „dobrotvora“ da ne smem otići na ekskurziju – rekao je Milan i dodao da će na optužbe svog dobrotvora odgovoriti na sudu.

Praktično, standarda srpska priča – od ljubavi do mržnje i suda.