Mira Petrović: Krkobabićeva naslednica 1Foto: Pošta Srbije

Nakon što je sadašnji prvi čovek Pošte Srbije, Milan Krkobabić, preuzeo poziciju ministra bez portfelja, zaduženog za regionalni razvoj, Vlada je na poslednjoj sednici njegovu prvu saradnicu, Miru Petrović, imenovala za direktorku tog javnog preduzeća.

– Biće teško da se isprati sve ono što je Krkobabić u Pošti Srbije započeo i ostvario, kao jedan od najuspešnijih direktora u istoriji tog preduzeća, mereno visinom ostvarenih prihoda, sredstvima uplaćenim u republički budžet kao i promenama koje je uveo u radu 15.000 zaposlenih. Ali, imala sam vrsnog učitelja i trudiću se da nastavim i dalje razvijam trend koji je započeo – rekla je Petrovićeva u prvoj izjavi za Danas nakon imenovanja na novu funkciju.

Ona je, inače, dobro upućena u rad sistema pošte. Naime, osim funkcije potpredsednice i članice Izvršnog odbora Partije ujedinjenih penzionera Srbije i mesta poslanice u Narodnoj skupštini na koje je došla nakon 2012. a potvrdila i posle ovogodišnjih vanrednih parlamentarnih izbora, Petrovićeva je i specijalna savetnica u Pošti Srbije. Ona je do sada bila aktivno uključena u sve procese i promene koje su se u tom preduzeću dešavale od kako je predsednik PUPS-a, Krkobabić, imenovan za direktora.

Praktično, do sada je bila njegova „desna ruka“ u partijskom, parlamentarnom i poslovnom angažovanju. Operativna, sa sposobnošću da brine o svim detaljima i da u hodu rešava probleme koji neplanirano znaju da iskrsnu i u malim i velikim poslovima, od sada će, kao posle dugo vremena, prva žena izabrana na čelo jednog velikog javnog preduzeća, imati kako sama kaže, „puno posla da isprati sve što je njen prethodnik na tom mestu započeo“.

Mira Petrović je rođena 30. maja 1956. godine, po zanimanju je strukovni ekonomista, a gotovo tri decenije radnog iskustva pre ulaska u politiku, sticala je u finansijskom sektoru. Udata je i ima tri ćerke, studentkinje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Mira Petrović: Krkobabićeva naslednica”

  1. „…a gotovo tri decenije radnog iskustva pre ulaska u politiku, sticala je u finansijskom sektoru.„
    Kao salterusa. I kao tako `ostrucena` je odgovarajuca za ovu funkciju?????
    Sramota!

  2. Srećno direktorka,ali tri ćerke nisu referenca već diploma beogradskog univerziteta.Učitelj je invalidski penzioner tako da verujem da više znate o boljkama nego o poslovanju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.