Nevena Đurić: Najmlađa SNS uzdanica 1foto SNS

Najmlađa narodna poslanica Srpske napredne stranke Nevena Đurić mogla bi da se upiše i među najistaknutije naprednjačke jurišnike na opoziciju u TV debatama nakon okršaja sa funkcionerkom demokrata Draganom Rakić u emisiji javnog servisa „Reč na reč“.

Barem ako je suditi po natpisima prorežimskih tabloida, kao što su „uništila Đilasovku“; „održala čas politike“; „demolirala“, „pokazala kako se znanjem pobeđuje“ – mlada Kruševljanka bi ovim nastupom mogla da privuče više pažnje šire javnosti, ali i stranačkog rukovodstva, nego što će joj to doneti sav rad za skupštinskom govornicom ili u nekom od skupštinskih odbora.

Među naprednjacima je uobičajena praksa da svojim političkim protivnicima prebrojavaju „patriotska“ krvna zrnca, ali Đurić je bila nešto kreativnija, pa se dosetila da među opozicijom prebrojava – vakcinisane, i zasluge za to pripiše, kome drugom nego predsedniku države Aleksandru Vučiću, nadajući se verovatno da će i njoj stranački šef pripisati zasluge kada za to dođe vreme.

Đurić je za narodnu poslanicu u aktuelnom sazivu birana prvi put 2020. godine sa liste Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – za našu decu“ i sa 27 godina, koliko je tada imala, postala najmlađa naprednjakinja u skupštinskoj klupi. Svoj rad u skupštini proširila je na članstvo u tri odbora, jednom pododboru, i čak 48 grupa za prijateljstvo sa različitim državama, verovatno više od bilo kog drugog poslanika.

Osim ređanjem funkcija u skupštini, Đurić se do sada među naprednjacima afirmisala i kao jedna od „debatera“ u političkim emisijama, a iskustvo za to sticala je kao konferensije gradskog odbora SNS u Kruševcu. Za novu generaciju naprednjačkih jurišnika politički se obučavala u Akademiji mladih lidera SNS, koja se povezuje sa marketinškom školom Vladimira Bebe Popovića. Nevena Đurić u ovoj školi „deli“ klupu sa Biljanom Pantić Piljom, Lukom Kebarom, Stašom Stanković, Jankom Langurom…

Mlada političarka se u redovima naprednjaka ističe i pojavljivanjem na važnijim skupovima, kao što je otvaranje spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, na kome se „čekirala“ i na svom fejsbuk profilu. Na mrežama prati starije kolege iz stranke – sugrađanine Bratislava Gašića i Gorana Vesića, zatim Nikolu Selakovića, Vladimira Đukanovića, Zorana Đorđevića, ali i monaha Savu Janjića, vesti sa Kosova, kao i stranice o biznisu i preduzetništvu.

Po zanimanju je profesorka matematike, a studije je završila na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

66 reagovanja na “Nevena Đurić: Najmlađa SNS uzdanica”

  1. Zalosno je sta sve dolazi iz neoradikalne grupe. Sve ostrasceniji, besniji, i bespostedniji. Srbija tone u opasne vode gde nece biti dijaloga nego tuce.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.