Skarlet Johanson: Crna udovica protiv Diznija 1Foto: EPA-EFE/ NINA PROMMER

Svoj 20. rođendan proslavila je u Diznilendu 22. novembra 2004. godine. Sedamnaest godina kasnije na Dizni imperiju udarila je goloruka.

Pa, dobro, ne baš goloruka, ako se ima vidu da je i sama sopstvena imperija jer je već negde u drugoj dekadi 2000-ih postala glumica sa najbrže rastućom zaradom u Holivudu. Desio se zapravo sudar titana – ko će i na račun koga zaraditi više.

Skarlet Johanson – jer o njoj je ovde reč, tužila je Dizni studio, koji je na strimingu za 30 dolara počeo da iznajmljuje njen najnoviji film „Crna udovica“, deveti iz Marvelove franšize o superheroini kodnog imena kao u naslovu. Ko je moćniji i na šta će izaći tužba Johansonove ostaje da se vidi. Dotle će „Udovica“, doduše nešto sporijim tempom upravo zbog Diznijevog manevra, nastaviti da razbija bioskopske blagajne i donosi prihod plavokosoj lepotici.

Skarlet je glumom počela da se bavi još kao devojčurak i prvi put primećena je u drami Roberta Redforda, nezgrapno prevedenoj na srpski kao „Šaptač konjima“. A sa nepunih dvadeset ostvarila je svoj proboj u kinematografiju, tj. filmsku industruju u velikom stilu. Te 2003. bila je nominovana za Zlatni globus i u kategoriji drame i u kategoriji komedije za filmove „Devojka sa bisernom minđušom“ i „Izgubljene u prevodu“ Sofije Kopole. To su zapravo amblematski naslovi za karijeru ove glumice koju, čini se, nije nastavila da vodi u tom smeru ili je za sada na čekanju do nekog njenog zrelijeg trenutka.

U međuvremenu, osim što spada među najplaćenije, Skarlet Johanson na listama je i najlepših, najseksipilnijih, najpoželjnijih… žena sveta. To su „upotrebile“ modne i farmaceutske kuće – Kelvin Klajn, Loreal, Luj Viton, Dolče&Gabana, Mango.

Pre „Izgubljenih u prevodu“, koji su joj doneli nagradu u Veneciji, igrala je i u „Čoveku koji nije bio tamo“ braće Koen, a 2005. prvi put je zaigrala kod Vudija Alena u „Završnom udarcu“, da bi se uzajamno divljenje glumice i reditelja jednog prema drugome ponovilo u „Ljubavi u Barseloni“ nekoliko godina kasnije. Skarlet je fascinirana i Tomom Vejtsom pa je čak snimila i album sa obradama njegovih pesama.

Dva puta se udavala, za kolegu Rajana Rejnoldsa i francuskog novinara Romaina Dauriaka, sa kojim ima ćerku. Bila je u vezi i sa drugim kolegama – Džošom Hartnetom i Džeradom Letom, a trenutni partner joj je Kolin Džost, koscenarista i jedan od voditelja serijala „Saturday Night Live“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.