Srbislav Filipović: Iskusni preletač 1Foto: Twitter

Samo jednim obraćanjem u Skupštini Srbislav Filipović, poslanik Srpske napredne stranke, uspeo je da baci u zasenak sve svoje mlađe kolege iz poslaničke grupe, koji su se danima trudili da se blaćenjem političkih protivnika dopadnu vođi.

U samo jednom desetominutnom govoru Filipović je uspeo da Dragana Đilasa, lidera SSP, proglasi najvećim lopovom, bednikom, ali i vođom kriminalnih klanova čiji je cilj ubistvo predsednika Srbije.

Priznaje Filipović svojim pratiocima na Fejsbuku da nije „lako govoriti nekad ljudima stvari koje ih ljute i ne prijaju, ali kad se okrenete i vidite da ste učestvovali u debatama o zakonima koji su tako mnogo nabolje promenili Srbiju, onda u nove skupštinske rasprave ulazite sa još više elana i želje da naša Srbija nastavi da pobeđuje“.

Ovaj „požrtvovani“ poslanik, koji je istovremeno član Glavnog odbora SNS i odbornik u Skupštini Beograda, ne voli da govori o svojoj političkoj prošlosti, iako sa tridesetak i kusur godina ima poprilično iskustva sa preletanjem.

Malo je poznata činjenica da je političku karijeru započeo u G17 plus, da bi iz nje prešao u Demokratsku stranku.

Na društvenim mrežama kruži obaveštenje DS iz 2004. u kome piše da se u DS učlanio zbog, kako je sam izjavio, „želje da Srbija brže napreduje“.

Očigledno u toj stranci nije naišao na plodno tle za lično napredovanje pa je promenio boju i prešao u SNS, gde je već 2016. postao poslanik.

Od tada se neprekidno nalazi na izbornoj listi naprednjaka.

Na konstataciju tviteraša da DS nije mnogo postigao upravo zbog primanja u članstvo ljudi poput Filipovića, on je odgovorio: „Bivše članove DS nazivate debilima, a hoćete da pobedite na nekim od izbora. Sve koji nisu za vas nazivate botovima, sendvičarima ili ludacima. A ko onda treba da glasa za vas!? Niko. Niko normalan nije ostao član te ‘žute’ interesne grupe.“

Kada mu je januara prošle godine razlupan automobil u centru Beograda, Filipović je požurio da za to okrivi „žute“ i političke protivnike iz Saveza za Srbiju.

„S obzirom na sve pretnje koje godinama dobijam preko društvenih mreža, ovakve stvari me ne iznenađuju, ali je to rezultat svih fantomskih šetnji. Do sada su mi pretili ubistvom, ali ovo je prvi put da je došlo do fizičkog napada. Sledeći put mogu da dobijem samo bombu ispod kola“, rekao je Filipović.

Biće da je u žaru političke borbe ovaj naprednjak i član Saveta za borbu protiv korupcije zaboravio da je 14. decembra 2018. Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da on zapravo – nema automobil, ni stan, ni štednju, ni bilo kakvu pokretnu i nepokretnu imovinu u zemlji i inostranstvu.

Ni pravo na korišćenje stana za službene potrebe.

Ipak, ovih dana Filipović poručuje: „Đilase, čekam te ispred moje zgrade. Čekam te ispred onih kola koja si sa svojim idiotima lupao. Čekam te ispred onog interfona na koji ste više puta zvonili i pretili. Nastaviću gde sam stao. Još jače.“

Srbislav Filipović je rođen 1984. godine, živi u Beogradu, a po zanimanju je diplomirani ekonomista.

Oženjen je i ima dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.