Milorad Miki K. Savićević Čovek koji je godinama bio sinonim za Geneks, Milorad Savićević (1935), obreo se prekjuče u pritvoru zbog sumnje da je s još pet lica oštetio državu za 20 miliona evra. Hapšenje zbog, navodno, nelegalne prodaje zemljišta u Bloku 20 još je jedna u nizu afera koje se vezuju za njegovo ime. U Geneks ušao je 1956. kao student. Posle šest godina otišao je u Savezno izvršno veće, da bi se 1970. vratio. Na mestu generalnog direktora nasledio je Vladimira Višnjića i nastavio njegovo uspešno delo podizanja Generaleksporta do takvih visina da je i Narodna

banka Jugoslavije uzimala od Geneksa pozajmice. Kompanija je zapošljavala 6.500 ljudi koji su primali odlične plate.
„Pao“ je zbog Miloševića. Kako se tvrdi, nije hteo da licencu za digitalne telefonske centrale umesto Geneksovog partnera Simensa dobije Alkatel, nije se potrudio da pomogne čuveni Zajam za preporod, a nije želeo ni da jednu fotelju u Geneksu ustupi Zoranu Todoroviću Kundaku. Vratio se 2000. i dočekan je, kako je izjavio, suzama radosnicama. I od tada kreću napadi. Najviše mu je zamerano što je sproveo u delo navodno nelegalni plan svog prethodnika Radomana Božovića da oporavi Geneks tako što će najzdravije delove izdvojiti u novu kompaniju Internešnel CG, koji je i sud dugo osporavao. Do brzog oporavka Geneksa nije došlo. Iz firme odlaze mnogi radnici, a neki od njih tvrde da za sve u Geneksu mora da postoji Savićevićevo „amin“. U javnosti se pojavljuju optužbe koje ga dovode u vezu sa uvozom toksičnog koncentrata bakra sa živom za RTB Bor, kao i izveštaji o sporu Geneksa sa vlasnikom lanca kockarnica i zlatara „Aleksandar“ Miloradom Majkićem o zakupu kockarnice u hotelu Interkontinental. Smenjen je početkom 2006.
Od 2000. Savićević je i na mestu predsednika Upravnog odbora Zastave. Smatraju ga za čoveka sa puno veza u zemlji i inostranstvu. Član je upravnog odbora Orah holdinga iz Švajcarske u kojem je rukovodilac i njegov sin, a navodno ima još nekoliko firmi u Italiji i Rusiji. Protivnici mu zameraju što je Orahu dao prostorije u Geneksovoj kuli i što nudi investiranje u tu zgradu. Svojevremeno je pomogao osnivanju Saveza reformskih snaga i DEPOS, 1998. ulazi u Demohrišćansku stranku u kojoj ostaje do kraja 2004. Bio je poslanik u saveznom parlamentu 1992-1996. i od 2000.
Osnovnu školu, gimnaziju i Pravni fakultet završio je u Beogradu. Oženjen je Oliverom, ima sinove Konstantina Vuka i Igora. Govori pet jezika.