Suzana Vasiljević: "Tanja" za 1.000 evra 1Foto: Miroslav Dragojević

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević dala je ostavku na mesto člana Nadzornog odbora Politike A. D. nakon obavljene naslovne strane Ilustrovane politike „Psi su pušteni“.

Rekla je da se ne slaže sa takvom uređivačkom politikom ovog državnog medija, a i da članstvom ne želi da da „razlog za neosnovane napade na predsednika države“.

Nikada, doduše, nije bilo ni jasno kako uopšte savetnica za medije predsednika države, a prethodno premijera, može biti u nadzornom, upravnom odboru ili bilo kom rukovodećem telu nekog medija. Jasno je, međutim, kako se navodi na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, da je za tu funkciju imala čak 120.000 dinara, odnosno hiljadu evra mesečno.

Retko se oglašava u medijima, ali kada nešto izjavi to uglavnom izazove pažnju javnosti. U septembru je učestvovala na Vikend Medija festivalu u Rovinju, kada je rekla predsednik Vučić nikada nije pobegao od pitanja novinara, da ne cenzuriše medije i da nema unapred pripremljena pitanja na njegovim konferencijama.

Ne zaboravimo da je prošle godine Vasiljević povodom pisanja medija potvrdila da je zvala direktora programa N1 Jugoslava Ćosića sa molbom da ne objavljuje snimak sa Parade ponosa kada je pretučen Andrej Vučić. Objasnila je da „to nije bio pritisak“, već „drugarska molba da bi mogli da pripreme Andrejevu majku i dete“.

Vasiljević je savetnica Vučića od 2012, a kako je rekla jednom, saradnja je počela tako što ju je na engleskom upitao: „Do you want to work for me?“ Nedavno je rekla da ne zna da li je danas srećan zbog svoje odluke, ali da je često pita: „Znaš li ti da ćutiš?“ Za šefa, kako zove Vučića, nedavno je rekla da je „težak i zahtevan“, da se često ne slažu, ali da je dobar čovek.

U Vladi je počela da radi još 2004. u vreme Vojislava Koštunice, a potom je bila savetnica Ivice Dačića u MUP. Nakon raskida saradnje sa njim, o čemu su tabloidi svašta pisali, kratko je radila u preduzeću Srbijašume.

Rođena je 1968. godine. Završila je 12. beogradsku gimnaziju, a studirala novinarstvo i germanistiku u Berlinu i filmsku i televizijsku kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U njenoj biografiji navodi se da je radila za BBC, nemačku televiziju ARD i austrijsku ORF, kao i za Jutel. Za BBC je radila dokumentarni program – seriju „Umiranje Jugoslavije“, „Pad Miloševića“ i više od 40 dokumentarnih filmova za BBC. Dobitnica je „Zlatne masline“ za režiju na televizijskom festivalu u Baru 2005. za film „Srebrenička sećanja“.

„Novinarstvo danas nije ono što je bilo u vreme kad sam se ja bavila tom profesijom, tako da ne žalim što danas nisam u istom poslu“, rekla je skoro za hrvatski Nacional.

U njenoj imovinskoj karti navodi se da vozi mini moris, kao savetnica prima platu od 76.000 dinara, dok kao članica Nadzornog odbora Er Srbije ne prima naknadu. Zajedno sa savetnicom premijerke, kopredsedava i vladinom Koordinacionom grupom za saradnju sa medijima.

Obećala je više puta da će dati intervju za Danas. Čekamo i dalje termin.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Suzana Vasiljević: „Tanja“ za 1.000 evra”

  1. -Dete, sta ces da budes kad porastes?
    -Pa, bicu kakav savetnik za medije i clan u kakavom upravnom odboru.
    -Lepo, a sto bas to?
    -Pa, niko nece razumeti sta ja to radim a ja necu raditi nista….

  2. Zašto u tekstu „navodi se u biografiji“? Ona navodi i sve je tačno. Radio sam kao klinac te ’91 u YUTEL-u preko omladinske zadruge i nosio joj par puta, tada, pretešku snimateljsku opremu. Naglašavam da su ona i nekoliko tadašnjih kolega svojom pojavom i znanjem još tada viđeni za doživotno bavljenje javnim funkcijama. Tako i treba. Ko će, Vi?

    • Koji si ti sendvicar,bot,koga prozivas ,sa kim se svadjate ,pricas o 91,gde ti zivis,sramoto

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.