Valentina Reković: Jedna od pet miliona 1Foto: Fonet/ Aleksandar Levajković

„Da li od takvih očekujemo da će da menjaju sistem“, upitala je Valentina Reković u utorak na Platou ispred Filozofskog, misleći na opoziciju.

Odmah je i odgovorila na sopstveno pitanje – „Ne. Zbog toga će ‘1 od 5 miliona’ izaći na izbore. Sprečićemo prevarante i trojance da opet izdaju narod i pojedu nam još četiri godine održavajući Vučića na vlasti“, izgovorila je u dahu Reković.

Virtuelne tastature „onlajn“ komentatora koje su bile „na gotovs“ već nedelju dana zasule su srdžbom društvene mreže. Paljba još traje.

A zašto?

Ako uopšte ima onih koji prate opozicionu scenu a da to ne znaju, udruženje „1 od 5 miliona“, studenti, organizatori protesta, do pre devet dana zaklinjali su se na bojkot.

Pre dve subote, na pedeset osmom protestu, Reković je odaslala jasnu poruku: „Oni obećavaju hologramske nastavnike i daju nam zakasnele poklone za Novu godinu – izborni cenzus od tri posto. Aleksandre Vučiću, nama ne trebaju tvoji zakasneli novogodišnji pokloni i odbacujemo ih. Možeš da nam daš i 0,1 posto i 15 posto nije nam važno. Od tebe nam ne treba ništa“, govorila je Reković, što je značilo, ako je naše tumačenje ispravno, da se izlazak na izbore ne uzima u razmatranje. Kad ono…

– Prodali su bojkot, izdali su bojkot i ovo je jedini način da bojkot vratimo u parlament. NJihov bojkot nije dao nikakve rezultate. Mi nemamo nameru da šetamo opet za dvadeset godina niti da šetamo 20 godina, nego smo rešili da uzmemo stvar u svoje ruke – istakla je Reković u utorak obrazlažući odluku da se na izbore izađe.

Reković se prvi put pred očima javnosti pojavljuje u februaru prošle godine, kada učestvuje u organizaciji šetnje studenata Fakulteta političkih nauka, koji su sa Voždovca dopešačili u centar grada na protest.

Vidljiva će postati u julu mesecu, kada su aktivisti „1 od 5 miliona“ održali performans ispred Predsedništva na Andrićevom vencu, povodom sedmogodišnjice vlasti Srpske napredne stranke.

Potom je došla blokada rektorata, čekanje Vučića ispred RTS-a prilikom njegovog gostovanja u „Upitniku“, u međuvremenu subotnji protesti…

Valentina Reković završila je gimnaziju „Pivo Karamatijević“ u Novoj Varoši. Politikološki smer na Fakultetu političkih nauka upisala je 2016. godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Valentina Reković: Jedna od pet miliona”

    • Ma hajde! Ne sviraj gajde, kad nisi muzikalan i kad znaš samo Vuić-Đilasovo kolo! A i tako si profilisan. Devojka ima pravo da radi šta hoće! Mislim u politikom smislu.

  1. „Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag.“ U ovom slučaju nisu u pitanju zverke već sitne ptice koje lako budu ulovljene i od svraka, a od kobaca niti da uzlete, sa grane ih skidaju.

  2. Studira politicke nauke, jos jedan kandidat za rubriku nasi ljudi u svetu, kojoj ce se javiti sa izvestajem o svom poslu kucepaziteljke.

    • Nece. Nju cega bogato uhlebljenje. Vratice se za desetak godina kao ekspert za medijske slobode.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.