Zoran Radojičić: Bez mrlje u biografiji 1Foto: FoNet/ TV FoNet

„Radujem se novom početku i novim rezultatima. Svestan sam da, ako budem izglasan za gradonačelnika Beograda, predstoji mi odgovoran i težak zadatak, ali mu se radujem“, napomenuo je Zoran Radojičić

... kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda, iako je pre samo par meseci tvrdio da lekarski poziv ne bi menjao ni za jedan drugi.

Budući gradonačelnik je trenutno generalni direktor i hirurg na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu, u kojoj je zaposlen od 1991. godine. Istovremeno radi i kao profesor Medicinskog Fakulteta na katedri hirurgije, gde predaje dečiju hirurgiju i urologiju.

„To je jedan divan, dobar čovek, koji voli decu i kojeg deca vole“, ovako je Aleksandar Vučić opisao Radojičića, kada je početkom februara ove godine otkrio da će on predvoditi naprednjake na beogradskim izborima. Predstavljen je i kao čovek uspešan, stručan, priznat u svetu i bez ijedne mrlje u biografiji.

Da Radojičić ne bude baš čovek bez ijedne mrlje potrudili su se mediji koji su objavili da je direktor Tiršove u periodu od 17. septembra pa do 31. decembra 2015. godine primio 25.425.305 dinara obavljajući dužnost „glavnog istraživača u kliničkom ispitivanju lekova“, što je okvirno 71.000 evra na mesečnom nivou. Iako su mediji prozivali Radojičića zbog ovoga, on se tim povodom nije zvanično oglašavao. Nije demantovao, ali ni potvrdio navode Krika da je nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a dozvolu za gradnju zatražio tek kada je postao prvi na listi Srpske napredne stranke za beogradske izbore i da je Agencija za borbu protiv korupcije retroaktivno dodala te podatke. Mediji su pisali i da je paralelno sa upravljanjem Tiršovom radio i u privatnoj klinici Bel medik , ali da su ti podaci izbrisani sa sajta te klinike dan pre nego što se našao na listi „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“.

Radojičić je rođen je 24. oktobra 1963. godine u Lazarevcu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1989. sa prosečnom ocenom 9,14, a na istom fakultetu je magistrirao 1998. i doktorirao 2006. godine. Usavršavao se u zemlji i inostranstvu, u najznačajnijim dečjim klinikama i bolnicama. Koordinator je Ministarstva zdravlja za pedijatriju i dečju hirurgiju. U Oksfordovu enciklopediju uspešnih ljudi Srbije uvršten je 2016. godine.

„Tokom studija sa grupom kolega sam prisustvovao hirurškoj intervenciji. Pozlilo mi je i gotovo da sam se onesvestio. Očekivao sam da profesor bude grub, ali je na moje iznenađenje profesor rekao – ovaj mali će biti dobar hirurg, zna za strah, imaće dobar osećaj i razumevanje za pacijenta. Setim se te rečenice i danas kada predajem studentima – objašnjava Radojičić, koji kod roditelja i dece važi za „omiljenog doktora, humanog i dobrog čoveka“.

Oženjen je Tijanom, za koju često kaže da je njegova najveća podrška. Otac je sinova Ivana i Ognjena.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.