Bečej

Građanski front okupio organizacije iz 11 gradova

Organizacije iz jedanaest gradova Srbije okupile su se na tribini u Bečeju kako bi razgovarale o međusobnoj saradnji i razmenile iskustva u borbi protiv korupcije u javnim preduzećima.

Svaki minut priloga košta po više od 31.000 dinara

Portal brif.rs, koji je za projekat „Raznolikost Bečeja“ dobio milion dinara od bečejske lokalne samouprave, falsifikovao je medijske sadržaje koje je za te novce trebao da uradi u protekloj godini.

Milion dinara za pokradene vesti?

Sve vesti, koje je sajt Brif trebalo da uradi za milion dinara koliko je ove godine dobio od bečejske lokalne samouprave na konkursu za projektno sufinansiranje, preuzete su od drugih medija.

Prvi put održan jednodnevni festival “Bečej noću”

Jednodnevni festival „Bečej noću“, održan u subotu povodom renoviranja Trga oslobođenja, doživeo je impresivno prvo izdanje u centru grada na Tisi, pred oko 10.000 posetilaca uz nastupe bendova Plavi orkestar, Van Gogh, Anna & the Barbies, Maljčiki (tribute to Vlada Divljan) i ekipu „Državnog posla“.

Porodični ili mesni izbori?

Povodom slučaja Bočar, gde se na primeru izbora za članove Saveta Mesne zajednice vidi kršenje svih principa demokratskih izbora, LSV se obratila predstavnicima CESID-a, predstavnicima OEBS-a i povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću.

Kompanija “Swisslion Takovo” nije radila Super analizu

Povodom Saopštenja za javnost kompanije „Swisslion Takovo“, koje je danas distribuirano medijima, u kome se navodi da je „SP Laboratorija” sprovela „Super analizu“ i sugeriše da je utvrdila da su ispitivani proizvodi „Juvitana” po  „najstrožim evropskim standardima ispravni”  obaveštavamo vas sledeće:

Jovanović: Široka autonomija za Vojvodinu

Jovanović: Široka autonomija za Vojvodinu

Jedan od nosilaca liste „Savez za bolju Srbiju“, predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović, posetio je Bečej, gde je sa građanima razgovarao o potrebi stvaranja širokog stepena autonomije Vojvodine.


Počelo snimanje "Jeseni samuraja"

Počelo snimanje "Jeseni samuraja"

Snimanje romantične komedije „Jesen samuraja“, po scenariju Dimitrija Vojnova i u režiji Danila Bećkovića, čija se premijera očekuje krajem iduće godine, počelo je u Bečeju.

U Sojaproteinu otvoren novi pogon

U Sojaproteinu otvoren novi pogon

U Bečeju je juče svečano otvoren novi pogon Sojaproteina za proizvodnju sojinih proteinskih koncentrata vredan 30 miliona evra. Zahvaljujući ovoj investiciji, Sojaprotein će umesto 50 izvoziti 80 odsto svojih proizvoda, odnosno 70 miliona evra.

Finski bend Routakeha na Adrenalin festu

Finski bend Routakeha na Adrenalin festu

Ovogodišnji festival Adrenalin održava se danas u dvorištu bečejske Gimnazije. Na ovom festivalu koji tradicionalno okuplja bendove okrenute ka žestokom zvuku, nastupiće: Bloodline (Bečej), Rain Delay (Beograd), Violent Chapter (Beograd), Routakeha (Laitila, Finska), Amon Din (Valjevo) i Rapid Force (Beograd). „Podstaknuti činjenicom, da pored muzičkih žanrova, koje forsira većina domaćih medija, postoji i alternativna muzička scena, koja traži svoj glas i teži za prilikom prezentovanja svog načina umetničkog opisa sveta u kom živimo, grupa mladih ljudi iz Bečeja pokrenula je inicijativu za organizovanje muzičkog festivala sa ciljem da se popularizuje metal i hard core scena u Srbiji.

„Etnos“ od 3. do 5. avgusta u Bečeju

„Etnos“ od 3. do 5. avgusta u Bečeju

Sedmi festival etno stvaralaštva „Etnos“ održaće se od 3. do 5. avgusta na Zelenom korzou, u blizini reke Tise u Bečeju, najavili su organizatori.


Erupcija gasa u Bečeju

Erupcija gasa u Bečeju

U Bečeju je sinoć oko 18 časova izbila erupcija prirodnog gasa zbog čega je stanovnicima naselja Donji grad preporučeno da se iz preventivnih razloga evakuišu. Prema nezvaničnim informacijama, do erupcije gasa došlo dok su radnici pravili bušotinu za bunar na dubini od oko 350 metara. Ipak, gas nije eksplodirao i nema povređenih.

Hočevar služio Božićnu misu u Beogradu

Hočevar služio Božićnu misu u Beogradu

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar jutarnju Božićnu misu služio je juče u Crkvi Krista Kralja u Beogradu, a potom i u Kraljevu. U subotu je, takođe, u katedrali Blažene device Marije u Beogradu služio svečanu misu na Badnje veče, po Gregorijanskom kalendaru, i tom prilikom čestitao Božić vernicima, pozdravio prisutne i zahvalio svima koji su prisustvovali.

Preko potrebni investitori

Preko potrebni investitori

Na osnovu višegodišnje saradnje AP Vojvodine i italijanske regije Friuli Venecija Đulija, koja se odvija i preko Kancelarije za evropske poslove, ovih dana se u različitim mestima Vojvodine održavaju koncerti mladih italijanskih i španskih umetnika u okviru muzičkog festivala „U zvucima mesta“. Tim povodom, predstavnici KEP-a su u sredu uveče prisustvovali koncertu u Bečeju, u Gradskom pozorištu.


PrvaPoslednja