Beograd/ Vašington

Kazna od 40 meseci zatvora za Rodžera Stona, saveznika predsednika SAD 1

Kazna od 40 meseci zatvora za Rodžera Stona, saveznika predsednika SAD

Rodžeru Stounu, dugogodišnjem prijatelju i savezniku predsednika SAD Donalda Trampa, izrečena je zatvorska kazna u trajanju od četrdeset meseci po optužbama za laganje Kongresa, uticaja na svedoke i opstrukciju pravde u istrazi o ruskom mešanju u predsedničke izbore 2016, prenosi Glas Amerike.

SAD o tenzijama zbog Zakona o veroispovesti: Pozivamo na uzdržanost i konstruktivan dijalog 4

SAD o tenzijama zbog Zakona o veroispovesti: Pozivamo na uzdržanost i konstruktivan dijalog

SAD pozivaju sve strane da pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve akcije koje mogu da dovedu do jačanja napetosti i da vode konstruktivan dijalog o tom osetljivom pitanju, saopšteno je iz Stejt departmenta u odgovoru na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše rast tenzija između Crne Gore i Srbije zbog usvajanja crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti.

SAD i Kina potpisali trgovinski sporazum 6

SAD i Kina potpisali trgovinski sporazum

Predsednik SAD Donald Tramp i potpredsednik Vlade Kine Liju He potpisali su danas trgovinski sporazum od kojeg se očekuje da poveća kinesku kupovinu američke robe i usluga i da umanji tenzije u dugom sporu dve najveće ekonomske sile.

Američki senator Kori Buker izašao iz trke za Belu kuću 7

Američki senator Kori Buker izašao iz trke za Belu kuću

Američki senator Kori Buker, Afroamerikanac koji je kritikovao sve veći nedostatak rasne i etničke raznovrsnosti medju kandidatima Demokratske stranke za predsednika SAD, saopštio je danas da izlazi iz trke za Belu kuću.