Gabrijel Eskobarfoto FoNet Milica Vučković

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, izjavio je danas za agenciju Tanjug da će Sjedinjene Države priznati rezultate izbora u četiri opštine na severu takozvanog Kosova, iako ih Srbi budu bojkotovali, i pozvao Srbe da se vrate u prištinske institucije.

Ekobar je za Tanjug, na pitanje da li će lokalni izbori na severu KiM biti legitimni ako ih Srbi budu bojkotovali, rekao da to što neke političke partije bojkotuju izbore, ne određuje rezultate izbora, i poručio da će SAD priznati rezultate izbora u svakom slučaju.

Šef kabineta predsednice Kosova Bljerim Velja izjavio je pre desetak dana da će vanredni izbori na severu Kosova biti držani u skladu sa zakonom i da Beograd neće moći da ih spreči.

Velja je prištinskim medijima rekao da Centralna izborna komisija (CIK) koordinira s međunarodnim faktorima u pripremi izbora na severu Kosova.

Lokalni izbori u četri opštine na severu Kosova zakazani prezakazani su za 23. april, pošto su prethodno bili raspisani za 18. decembar.

Srpska lista nije prijavila učešće na izborima, postavljajući kao uslov formiranje Zajednice srpskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari