Bosna i Hercegovina

Policija BiH vraća migrante u Srbiju 1

Policija BiH vraća migrante u Srbiju

Migranti kažu da ih policija BiH „vraća“, a policija tvrdi da ih „odvraća“ od ulaska u zemlju. Razlika je pravno bitna, ali je realnost ista – stotine ljudi gazi Drinu ili pliva u brzacima, a navodno su se neki tako utopili, piše danas Dojče vele u reprotaži iz Banje Koviljače u Srbiji i Velike Kladuše u BiH.

BiH: Potvrđeno 299 novih slučajeva korona virusa, petoro umrlo 4

BiH: Potvrđeno 299 novih slučajeva korona virusa, petoro umrlo

U Bosni i Hercegovini u poslednja 24 sata potvrđeno je 299 novih slučajeva korona virusa, zabeleženo je i pet smrtnih slučajeva, odnosno u Federaciji BiH je zaraženo još 227 osoba, umrle su četiri, a u Republici Srpskoj je novoobolelih 72 i jedan smrtni ishod, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Sarajevo: Obustavljeni odmori u zdravstvu 5

Sarajevo: Obustavljeni odmori u zdravstvu

Poslednjih dana došlo do dodatnog pogoršanja zdravstveno-epidemiološke situacije i broj zaraženih u Kantonu Sarajevo u Bosni i Hercegovini se povećava velikom brzinom.

Satler: Intenzivirati borbu protiv pranja novca u BiH 7

Satler: Intenzivirati borbu protiv pranja novca u BiH

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Satler ukazao je danas da je veoma važno suzbijanje „pranja novca“ za zemlje koje su u fazi pristupanja EU i da očekuje od BiH da intenzivira aktivnost na tom planu.

Krivične prijave zbog neregularne raspodele mandata 10

Krivične prijave zbog neregularne raspodele mandata

Socijaldemokratska partija saopštila je da će zbog sumnje u nezakonitu preraspodelu kompenzacionih mandata u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, podneti krivične prijave protiv svih članova Centralne izborne komisije.

Potvrđena optužnica za ratne zločine Atifu Dudakoviću 11

Potvrđena optužnica za ratne zločine Atifu Dudakoviću

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je u celosti optužnicu protiv Atifa Dudakovića i drugih, za zločine protiv čovečnosti, ubistva više od 300 osoba, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenja 38 pravoslavnih hramova, crkava i verskih objekata, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

BiH: Migranti na granicama 12

BiH: Migranti na granicama

Oko 200 migranata zaustavljeno je danas u pokušaju prelaska granice BiH s Hrvatskom na graničnom prelazu Maljevac u Velikoj Kladuši, a na terenu su pripadnici Granične i kantonalne policije i pripadnici hrvatske policije.

SE: Što pre reforma izbornog procesa u BiH 13

SE: Što pre reforma izbornog procesa u BiH

Predstavnica Saveta Evropa Čeril Gilijan izjavila je da je glasanje u BiH prošlo mirno, bez velikih pritisaka na glasače, ali da je ponovo došlo do kršenja nekih pravila Evropske konvencije o ljudskih pravima.