Hamburg

Srbija mi nedostaje kao ideja onoga što sam imao u detinjstvu 5

Srbija mi nedostaje kao ideja onoga što sam imao u detinjstvu

Da bi došao do grada i države u kojoj trenutno živi, Mateja Sela (25) je prešao tri kontinenta. Krenuo je iz Beograda – Evrope, preko Amerike i Azije, kako bi se vratio natrag u Evropu, ali ovog puta ne u prestonicu Srbije.

Posle Grenela skoro pa Grenel 6

Posle Grenela skoro pa Grenel

Posle povlačenja kontroverznog ambasadora Ričarda Grenela – piše Špigel – mnogi u Berlinu su verovali da će sa narednim američkim predstavnikom na Pariskom Trgu u nemačko-američkim odnosima sve moći da bude samo bolje.

Protest ispred konzulata Srbije u Hamburgu (FOTO, VIDEO) 8

Protest ispred konzulata Srbije u Hamburgu (FOTO, VIDEO)

Više od 50 mladih ljudi i roditelja sa malom decom okupilo se danas u 18 časova ispred konzulata Srbije u nemačkom gradu Hamburgu, kako bi izrazili solidarnost sa građanima u Srbiji koji već šest dana protestuju protiv režima Aleksandra Vučića.

Tramp zove u pomoć Dojče banku 9

Tramp zove u pomoć Dojče banku

Američki predsednik Donald Tramp oseća aktuelnu zdravstveno-finansijsku krizu na sopstvenom novčaniku: Organizacija Tramp, kojom rukovode njegovi sinovi Erik i Donald Junior morala je da prodaju jedne nekretnine u Vašingtonu stavi na led – tržište kao da je zamrznuto, a kupca na vidiku nema, objavio je Špigel pozivajući se na pisanje Vašington posta.

Otpor Angeli Merkel kao nasleđe DDR-a 10

Otpor Angeli Merkel kao nasleđe DDR-a

Nemačka kancelarka Angela Merkel bila je neobično otvorena, ocenjuje se u komentarima, govoreći o nejednakosti u Nemačkoj i, s tim u vezi, o njenim ličnim iskustvima.

Ko će naslediti Merkel? 12

Ko će naslediti Merkel?

Predsednica CDU i kancelarka Nemačke danas se na kongresu u Hamburhu oprašta od dugogodišnjeg vođenja stranke, u prisustvu 1700 gostiju iz celog sveta, među kojima je je međunarodni sekretar HDZ Davor Božinović, javlja HTV.

Lajović poražen na turniru u Hamburgu 13

Lajović poražen na turniru u Hamburgu

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Hamburgu, pošto je danas na startu izgubio od Španca Fernanda Verdaska u tri seta, sa 6:3, 4:6, 7:6 (7:5).

CAJT: Srbija razmišlja da odustane od EU 14

CAJT: Srbija razmišlja da odustane od EU

Evropska komisija je Srbiji otvorila perspektivu ulaska u Evropsku uniju do 2025. godine uz uslov da normalizuje odnose sa Kosovom, ali Beograd razmišlja da odustane od planova za učlanjenje u EU, navodi nemački Cajt povodom nedavnih izjava ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Nemačka priznaje treći pol 15

Nemačka priznaje treći pol

Veliki uspeh za inicijativu „Treća opcija“ – nemački Savezni ustavni sud složio se da interseksualnim ljudima ubuduće treba dati odgovarajuću rubriku u knjigama rođenih.

PrvaPoslednja