Harare

Bez vode dva miliona žitelja glavnog grada Zimbabvea 3

Bez vode dva miliona žitelja glavnog grada Zimbabvea

Svih dva miliona stanovnika Hararea, glavnog grada Zimbabvea, i okoline danas je ostalo bez vode posle odluke vlade da zatvori glavno postrojenje za prečišćavanje vode, što je izazvalo negodovanje stanovništva koje zbog toga strahuje od bolesti.

Trećina stanovnika Zimbabvea na ivici gladi 4

Trećina stanovnika Zimbabvea na ivici gladi

Za više od pet miliona ljudi ili otprilike za trećinu ukupnog broja stanovnika u Zimbabve je potrebna pomoć u hrani, pri čemu mnogi gotovo da gladuju, saopštile su Ujedinjene nacije.

U Zimbabveu ugašen internet usred obračuna s demonstrantima 8

U Zimbabveu ugašen internet usred obračuna s demonstrantima

U Zimbabveu je danas u potpunosti onemogućen pristup internetu, saopštila je nevladina organizacija za slobodu medija, posle višednevnog nasilnog obračuna vlasti s demonstrantima koji protestuju zbog povećanja cene goriva za više od 100 odsto.

Novi sukobi na protestima u Zimbabveu 9

Novi sukobi na protestima u Zimbabveu

Vojska Zimbabvea je danas bacila suzavac na demonstrante koji su u Harareu blokirali važan put i palili gume, drugog dana protesta zbog povećanja cene goriva za više od 100 odsto.

Mnangagva proglasio pobedu 10

Mnangagva proglasio pobedu

Predsednik Zimbabvea Emerson Mnangagva, nekada desna ruka Roberta Mugabea, proglašen je pobednikom predsedničkih izbora u prvom krugu.

Posle 40 godina prvi izbori bez Mugabea 14

Posle 40 godina prvi izbori bez Mugabea

Građani Zimbabvea su prvi put izašli na biračka mesta od smene predsednika Roberta Mugabea, a jučerašnji izbori su označeni kao glasanje od izuzetne važnosti, budući da će njegov ishod odrediti višedecenijsku budućnost bivše britanske kolonije.

Kampanja za povraćaj bogatstva u Zimbabve 15

Kampanja za povraćaj bogatstva u Zimbabve

Vlasti u Zimbabveu pokrenuli su kampanju kako bi pronašli i vratili milione dolara gotovine i imovine prokrijumčarene u inostranstvu tokom dugogodišnje vladavine Roberta Mugabea, prenosi Gardijan.

PrvaPoslednja