Hrvatska

U Hrvatskoj zbog epidemije prepolovljeno javno izvođenje muzike 4

U Hrvatskoj zbog epidemije prepolovljeno javno izvođenje muzike

Za osam ovogodišnjih meseci u kategoriji prava na javno izvođenje muzike beleži se pad od 43 odsto u odnosu na isto razdoblje lane, a najveći pad, od čak 62 odsto je u zabavnim priredbama, saopštila je ZAMP – Stručna služba zaštite autorskih muzičkih prava Hrvatskog društva kompozitora.

Hrvatska: Turistička sezona znatno iznad očekivanja 6

Hrvatska: Turistička sezona znatno iznad očekivanja

Od početka godine do danas, Hrvatska je na 50 odsto prošlogodišnje turističke sezone, dok se u avgustu beleži čak 70 odsto turista u poređenju sa avgustom prošle godine što je, kako ocenjuju u Vladi Hrvatske, iznenađujuće dobar rezultat, s obzirom na pandemiju korona virusa.

Hrvatska: Pad BDP manji od očekivanog 8

Hrvatska: Pad BDP manji od očekivanog

Većina do sada objavljenih ekonomskih pokazatelja upućuje da je u Hrvatskoj stanje bolje od očekivanog – osim turizma koji bi mogao biti na 50 odsto prošlogodišnjih rezultata, smanjuje se i podbačaj ostalih segmenata ekonomije, piše danas Jutarnji list.

Plenković: Čini mi se da je Milanoviću dosadno 9

Plenković: Čini mi se da je Milanoviću dosadno

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas kako mu se čini da je predsedniku države Zoranu Milanoviću malo dosadno, osvrnuvši se time na njegove ponovljene komentare da je Nacionalni štab Civilne zaštite neustavan i da je Sabor iznad Štaba.

U Hrvatskoj 50 novoobolelih od korona virusa 11

U Hrvatskoj 50 novoobolelih od korona virusa

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabeleženo 50 novih slučajeva zaraze korona virusom, jedna osoba je preminula, a broj trenutno obolelih ukupno je 1.117, saopštio je Štab civilne zaštite Hrvatske.

U Hrvatskoj nema zaraženih korona virusom, službe u pripravnosti 13

U Hrvatskoj nema zaraženih korona virusom, službe u pripravnosti

U Hrvatskoj trenuto nema zaraženih korona virusom, a muškarac koji je bio izolovan u osječkoj bolnici zbog sumnje na korona virus, nije zaražen, ali će merodavne službe širom zemlje sledećih dana uvežbavati simulaciju prihvata zaraženih korona virusom da bi ga, ako se zaista pojavi, dočekali spremni, prenosi HRT.

Raste kupovina novih automobila u Hrvatskoj 14

Raste kupovina novih automobila u Hrvatskoj

Prodaja novih vozila u Hrvatskoj raste. Barem prema statistici. DW istražuje: da li to znači da kupovna moć građana u toj zemlji raste toliko da sebi mogu da priušte nove, čistije i bolje automobile?

PrvaPoslednja