Izrael

Danas veliki protest na granici pojasa Gaze

Oko 120 Palestinaca je ubijeno izraelskom vatrom od početka masovnih nedeljnih protesta 30. marta, a vojska Izraela očekuje veliki broj ljudi na današnjem protestu na granici pojasa Gaze i Izraela, prenosi RSE.

Iran: Stare optužbe

Iranski državni mediji podsmevaju se premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu zbog njegovih tvrdnji da je Teheran nekada težio da se opskrbi nuklearnim oružjem.

Izraelski raketni napad

Sirijska vojska tvrdi danas da je oborila jednu od nekoliko raketa koje su izraelski avioni navodno ispalili na vojne ciljeve u okolini Damaska, javio je AP.

Popović: Jačanje saradnje sa Izraelom

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je, posle današnjeg sastanka u Jerusalimu sa izraelskim ministrom nauke, tehnologije i svemira Ofirom Akunisom, da će uskoro biti formiran međuvladin komitet za saradnju Srbije i Izraela.

Izrael napušta Unesko

Izrael je saopštio da napušta Unesko navodeći kao razlog „sistematske napade“ te organizacije na jevrejsku državu, javlja Tanjug.

SAD uložile veto u UN na rezoluciju o Jerusalimu

Sjedinjene Američke Države uložile su da danas veto na rezoluciju u Ujedinjenim nacijama, kojom se od predsednika Donalda Trampa tražilo da odustane od priznavanja Jerusalima za izraelsku prestonicu.

Dačić: Kosovo je naš Jerusalim

Srbija izuzetno ceni principijelan stav Izraela o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, što se pozitivno odražava na kvalitet i sadržaj naših odnosa.

Naor: Odluka Trampa priznanje realnosti

Profesor na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu Arije Naor ocenio je danas da odluka američkog predsednika Donalda Trampa da ambasadu SAD iz Tel Aviva premesti u Jerusalim predstavlja priznanje realnosti i izrazio uverenje da će taj potez slediti i drugi.

Obeleženo 25 godina diplomatskih odnosa sa Izraelom

Srbija i Izrael imaju sve razvijenije političke i ekonomske odnose, ocenili su danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam na obeležavanju 25 godina diplomatskih odnosa.

Abas: Amerika je neprihvatljiva

Palestinski lider Mahmud Abas je danas izjavio da njegov narod više ne prihvata bilo kakvu ulogu Sjedinjenih Američkih Država u mirovnom procesu na Bliskom Istoku, posle odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

PrvaPoslednja