Kosovska Kamenica

Neprimeren stav jednog socijaliste

Neprimeren stav jednog socijaliste

Odbor SNS u Kosovskoj Kamenici reagovao je zbog teksta koji je prekjuče objavljen u Danasu, a povodom izbora Aleksandra Vulina za direktora vladine Kancelarije za KiM. U tom reagovanju, koji su potpisali predsednik OO SNS Kosovske Kamenice dr Đorđe Andrejević i predsednik OO SNS za Kosovsko Pomoravlje dr Zoran Šarac, navodi se da je „neprimereno da neko ko je potpredsednik OO SPS (Nenad Đorđević) jedne od opština (Gnjilane) Kosovsko-pomoravskog okruga, daje sebi za pravo da vam se obraća u ime 30.000 Srba iz okruga. Pritom se koriste potpuno netačni podaci o podršci na majskim parlamentarnim izborima“.

Taksi i za prevoz bolesnika

Taksi i za prevoz bolesnika

Srbi u Kosovskom Pomoravlju ne usuđuju se posle novih mera kosovske vlade da automobile sa gnjilanskim (GL) registracijama koje je izdao MUP Srbije izvezu van svojih dvorišta.

Uključena struja u pet srpskih sela

Uključena struja u pet srpskih sela

Srbi u pet sela u opštini Kosovska Kamenica dobili su struju nakon dogovora koji je postigao potpredsednik albanske opštine Kosovska Kamenica Gradimir Mikić, potvrđeno je agenciji Beta. Predstavnici opštine koji su izabrani na srpskim lokalnim izborima 11. maja prošle godine, rekli su da nisu učestvovali u pregovorima. Mikićje kazao da je struja puštena uz uslov da za račune od 1. januara 2009. godine plate paušalno po 26 evra mesečno i da počne očitavanje brojila.

Beograd gradi ambulantu

Beograd gradi ambulantu

Prostorije ambulante u Kosovskoj Kamenici u kojoj se lečilo oko 6.000 Srba uništene su preksinoć u požaru, izjavila je juče direktorka Zdravstvenog centra Gnjilane izmeštenog u Šilovo Jelica Krčmarević. Krčmarevićeva je navela da šteta na opremi i objektu iznosi oko 4,5 miliona dinara.

Kosovski Srbi traže pomoć

Kosovski Srbi traže pomoć

Predsednici četiri srpske opštine iz Kosovskog Pomoravlja zatražili su od državnih organa Srbije da preduzmu hitne mere kako bi se zaustavilo iseljavanje, pre svega mladih, iz tog regiona.

HAŠANI: Nema tragova nasilja

HAŠANI: Nema tragova nasilja

Portparol Kosovske policijske službe u Gnjilanu Ismet Hašani rekao je juče da su Srbi, čija su tela pronađena u porodičnoj kući u selu Kriljevo, najverovatnije umrli prirodnom smrću. Hašani za KiM radio nije mogao da navede imena preminulih. „ Nalazim se ovde na licu mesta. Jedan međunarodni i jedan kosovski javni tužilac započeli su istragu. Prema informacijama lekara, nema tragova nasilja, pa se pretpostavlja da je dvoje staraca umrlo prirodnom smrću.“

U DVE REČI

U DVE REČI

Odbornici Srpske radikalne stranke i Grupe građana „Vidovdan“ juče su posle višesatnih pregovora odustali od blokade prostorija Kosovskog okruga u Gračanici, izjavio je načelnik okruga Goran Arsić. Juče ujutro oko devet časova odbornici iz SRS i Grupe građana „Vidovdan“ ušli su u prostorije Kosovskog okruga i blokirali rad te institucije zbog problema u vezi sa primopredajom vlasti u kosovskim opštinama.