Ljubičevo

Ljubičevske igre su najbolji brend grada 1

Ljubičevske igre su najbolji brend grada

„Prve nedelje septembra Požarevac i njegova okolina postaju centar konjičkog sporta i konjičkih veština. U gradu vlada pravo karnevalsko raspoloženje, sastaju se moderni vitezovi, ljudi od sedla i mamuza. Zajašu svoje četvoronoge lepotane i podele megdan na požarevačkom hipodromu“. Ovako poslenici LJubičevskih igara opisuju ovu tradicionalnu manifestaciju na svom sajtu.

Ergela "Ljubičevo" iz dana u dan sve uređenija 2

Ergela "Ljubičevo" iz dana u dan sve uređenija

Javno preduzeće „Ljubičevo“, u čijem sastavu se nalazi i najstarija ergela u Srbiji, intenzivno radi na uređenju ergele, koja je godinama tavorila u dugovima, zapuštena i bez dovoljno hrane za konje.

Otvoren Avantura park 3

Otvoren Avantura park

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović otvorio je u ergeli „Ljubičevo“ Avantura park, izgrađen za decu uzrasta od pet do 12 godina.

Grade lavirint i avantura park 4

Grade lavirint i avantura park

Grad Požarevac detaljno planira uređenje Ergele Ljubičevo gde će se naći raznovrsni i veoma interesantni sadržaji kako bi privukao što više sugrađana i turista.

U ergeli "Ljubičevo" uginuo još jedan konj 5

U ergeli "Ljubičevo" uginuo još jedan konj

Minule subote u najstarijoj srpskoj ergeli „Ljubičevo“ uginuo je još jedan konj, treći u poslednjih nekolko meseci ove godine. Prethodna dva konja uginula su u martu od posledica zaraznog krpeljskog encefalitisa.

Sređuju ergelu i u vanrednoj situaciji 6

Sređuju ergelu i u vanrednoj situaciji

Najstarija ergela u Srbiji „Ljubičevo“, zadužbina kneza Miloša Obrenovića, na putu je potpunog oporavka i posle dugog niza godina u poslednje dve godine ostvarila je uspešno poslovanje sa finansijskim dobitom.

Vanredna situacija u Ljubičevu 7

Vanredna situacija u Ljubičevu

U ergeli Ljubičevo pojavila se zarazna bolest krpeljski encefalitis (TBEV) kod jednog konja, koji je u međuvremenu “uspavan”.

Uranak u Ljubičevu

Uranak u Ljubičevu

Tradicionalna proslava prvomajskog uranka organizovana je i ove godine u Ljubičevu na potezu Branik“ i to, po tradiciji, 2. maja. Manifestaciju, u kojoj tradicionalno učestvuju najmlađi članovi folklornih ansambala iz Požarevca, otvorio je zamenik predsednika Skupštine grada Požarevca Milić Jovanović.

Kinezi istražuju Moravu

Kinezi istražuju Moravu

„Gezoba grupa“ iz Kine počela je pripreme za studiju izvodljivosti plovnog kanala na Moravi a prvo su obavljena istraživanja od delte gde se reka uliva u Dunav do Ljubičevskog mosta nadomak Požarevca. Inače, Prostorni plan za kanal će, prema najavama iz Vlade, biti završen do kraja jula.

Ljubičevo dobilo svoju zastavu

Ljubičevo dobilo svoju zastavu

Direktor Javnog preduzeća „Ljubičevo“ Vladan Janković u utorak predstavio je zastavu Ljubičeva.


Sve više posetilaca

Sve više posetilaca

Da su velika ulaganja u podizanje kvaliteta, nivoa komfora i ambijenta na prostoru ergele Ljubičevo opravdana, dokazuju gotovo svakodnevne ekskurzije kako školaraca tako radnika i penzionera iz Srbije i iz inostranstva. Do skora, o tome je moglo samo da se mašta, sada je to realnost. Gotovo da nema organizovane grupe koja prolazi kroz Braničevski okrug, a da ne poseti pomenuti prostor.


Slikarska kolonija „Ljubav i razumevanje“

Slikarska kolonija „Ljubav i razumevanje“

Tradicionalna, četvrta po redu, memorijalna Međunarodna likovna kolonija „Ljubav i razumevanje“, posvećena tragično stradalom novinaru Miletu Veljkoviću, koji joj je dao ime, okupila je u Požarevcu više od šezdeset slikara iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Bugarske, Makedonije, Indije i Turske.


„Garavi sokak“ u Vrtu Kneginje Ljubice

„Garavi sokak“ u Vrtu Kneginje Ljubice

U organizaciji Centra za kulturu i grada Požarevca, pred oko hiljadu posetilaca, u prelepom ambijentu „Vrta kneginje Ljubice“ u kompleksa Ergele „Ljubičevo“ izveden je muzički program, prvi koncert u okviru manifestacije „Miloševi dani“.

Dan MZ Ljubičevo

Dan MZ Ljubičevo

U prisustvu čelnika lokalne samouprave Požarevca, predvođenih gradonačelnikom Miodragom Milosavljevićem i predsednikom Skupštine grada, Miomirom Ilićem, direktora javnih preduzeća i ustanova, meštani Ljubičeva, obeležili su prošle subote Dan mesne zajednice.

PrvaPoslednja