Luksemburg

Nesiguran evropski mandat Pućdemona

Bivši katalonski lider u egzilu Karles Pućdemon neće moći da dobije svoje mesto u Evropskom parlamentu – bar ne ove sedmice.

Han: EU mora da ispunjava svoja obećanja

Evropski komesar za proširenje pozvao je danas zemlje članice EU da što pre otvore pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom istakavši da bi to bio važan signal za čitav Zapadni Balkan.

Najniža stopa nezaposlenosti u Češkoj

Stopa nezaposlenosti u evrozoni (EA19) iznosila je 7,6 odsto u aprilu 2019. godine, sa 7,7 odsto u martu 2019. i 8,4 odsto u aprilu 2018. godine, što je najniža stopa zabeležena u eurozoni od avgusta 2008. godine, saopštio je evropski zavod za statistiku – Eurostat.

Velika Britanija može jednostrano promeniti odluku o Bregzitu

Velika Britanija može jednostrano promeniti odluku o izlasku iz Evropske unije, rečeno je danas u Evropskom sudu pravde na saslušanju koje bi, kako se nadaju zagovornici ostanka u EU, moglo otvoriti put za održavanje još jednog referenduma i zaustavljanje bregzita.

EIB: Očekujemo izveštaj o rušenju zida na Korodoru 10

Od “Koridora Srbije” očekujemo da nas u narednim nedeljama izveste o zaključcima o uzrocima incidenata na Koridoru 10, kao i o potencijalnim rešenjima, navodi se u pisanoj izjavi Evropske investicione banke (EIB) za RSE.

Usvojeni zaključci o Srbiji, ubrzati reforme vladavine prava

Savet ministara Evropske unije u Luksemburgu usvojio je zaključke o Srbiji, u kojima se pozdravlja dosadašnji napredak u pregovorima o članstvu, ali se Beograd poziva da ubrza reforme vladavine prava i normalizuje odnose sa Prištinom.

Srbija otvorila dva nova poglavlja – 33 i 13

Evropska unija je na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu otvorila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom – poglavlje 33 o finansijskim i budžetskim odredbama, i 13 o ribarstvu, prenosi N1.

Stoltenberg: Na Samitu o članstvu Makedonije u NATO

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da očekuje da lideri članica Alijanse na Samitu NATO idućeg meseca odluče o zvaničnom početku pregovora o članstvu Makedonije u NATO.

Grčka izlazi iz programa za finansijsku pomoć

Države-članice evrozone su postigle dogovor o završnim elementima plana za izvlačenje Grčke iz osmogodišnjeg programa za finansijsku pomoć, kao i za to da njen ogroman dug postane podnošljiviji.

Mogerini: Podstaći akcije UN

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da EU želi da iskoristi važan sastanak o Siriji sledeće nedelje kako bi podstakla mirovne akcije Ujedinjenih nacija posle zapadnih vazdušnih udara na tu zemlju.

Eurostat: Četvrtina mladih Hrvata za posao u drugoj zemlji

Hrvatska je, uz Estoniju i Sloveniju, u 2016. godini beležila najveći udeo nezaposlenih mladih koji su zbog posla bili spremni da se presele u drugu zemlju Evropske unije, pokazuju podaci evropskog ureda za statistiku Eurostat.

PrvaPoslednja