Luksemburg

Velika Britanija može jednostrano promeniti odluku o Bregzitu

Velika Britanija može jednostrano promeniti odluku o izlasku iz Evropske unije, rečeno je danas u Evropskom sudu pravde na saslušanju koje bi, kako se nadaju zagovornici ostanka u EU, moglo otvoriti put za održavanje još jednog referenduma i zaustavljanje bregzita.

EIB: Očekujemo izveštaj o rušenju zida na Korodoru 10

Od “Koridora Srbije” očekujemo da nas u narednim nedeljama izveste o zaključcima o uzrocima incidenata na Koridoru 10, kao i o potencijalnim rešenjima, navodi se u pisanoj izjavi Evropske investicione banke (EIB) za RSE.

Usvojeni zaključci o Srbiji, ubrzati reforme vladavine prava

Savet ministara Evropske unije u Luksemburgu usvojio je zaključke o Srbiji, u kojima se pozdravlja dosadašnji napredak u pregovorima o članstvu, ali se Beograd poziva da ubrza reforme vladavine prava i normalizuje odnose sa Prištinom.

Srbija otvorila dva nova poglavlja – 33 i 13

Evropska unija je na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu otvorila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom – poglavlje 33 o finansijskim i budžetskim odredbama, i 13 o ribarstvu, prenosi N1.

Stoltenberg: Na Samitu o članstvu Makedonije u NATO

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da očekuje da lideri članica Alijanse na Samitu NATO idućeg meseca odluče o zvaničnom početku pregovora o članstvu Makedonije u NATO.

Grčka izlazi iz programa za finansijsku pomoć

Države-članice evrozone su postigle dogovor o završnim elementima plana za izvlačenje Grčke iz osmogodišnjeg programa za finansijsku pomoć, kao i za to da njen ogroman dug postane podnošljiviji.

Mogerini: Podstaći akcije UN

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da EU želi da iskoristi važan sastanak o Siriji sledeće nedelje kako bi podstakla mirovne akcije Ujedinjenih nacija posle zapadnih vazdušnih udara na tu zemlju.

Eurostat: Četvrtina mladih Hrvata za posao u drugoj zemlji

Hrvatska je, uz Estoniju i Sloveniju, u 2016. godini beležila najveći udeo nezaposlenih mladih koji su zbog posla bili spremni da se presele u drugu zemlju Evropske unije, pokazuju podaci evropskog ureda za statistiku Eurostat.

Uber je taksi služba

– Telefonska aplikacija Uber pruža usluge saobraćaja i može biti uređena kao tradicionalne taksi službe, saopštio je Evropski sud pravde, donevši presudu koju će morati da poštuju Uber i njegovi konkurenti u EU.

Junker: Zabrinjava separatizam

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da je rekao da je „vrlo zabrinut“ zbog separatističkih tendencija u Evropine, da ne želi da Katalonija postane nezavisna jer bi to ohrabrilo druge regije da naprave isto nakon čega bi upravljanje Evropskom unijom postalo previše složeno.

PrvaPoslednja