Merdare

Protest SLS na Merdaru (VIDEO) 2

Protest SLS na Merdaru (VIDEO)

Oko 15 srpskih funkcionera Samostalne liberalne stranke (SLS) na Kosovu prešli su organizovano granični prelaz Merdare u znak protesta zbog, kako su rekli, sve učestalijeg zaustavljanja i maltretiranja funkcionera ove stranke na prelazima Merdare, Bela zemlja i Jarinje, javio je Radio slobodna Evropa.

Kako izgleda provera "nepodobnih" kosovskih Srba na Merdaru 3

Kako izgleda provera „nepodobnih“ kosovskih Srba na Merdaru

Zadržavanje i ispitivanje pojedinih kosovskih srpskih političara na graničnom prelazu Merdare od strane srpskih organa ima za cilj zastrašivanje političkih neistomišljenika Srpske liste, i ne ide u korist srpskoj zajednici, ali ni Srbiji, kažu na Kosovu.

Škeljzenu Malićiju jutros zabranjen ulazak u Srbiju 4

Škeljzenu Malićiju jutros zabranjen ulazak u Srbiju

Književniku i publicisti sa Kosova Škeljzenu Malićiju jutros je onemogućeno da pređe administrativni prelaz Merdare, na putu ka Beogradu gde je večeras od 19 časova trebalo da bude učesnik na promociji knjige „Studija slučaja Përtej“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Selekcija Kosova se drugi put vratila sa Merdara 5

Selekcija Kosova se drugi put vratila sa Merdara

Drugi put zaredom karate reprezentacija Kosova nije uspela da preko prelaza Merdare uđe u Srbiju i nastavi put ka Novom Sadu, gde je danas otvoren evropski šampionat u karate, javlja RTK2.

Sprečeno krijumčarenje lekova 6

Sprečeno krijumčarenje lekova

Carinski službenici su na carinskom punktu Meradre, osujetili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova i vodovodnog materijala na KiM, čija je vrednost procenjena na oko pet hiljada evra.

„Srbija će da zaštiti svoj narod i teritoriju“

„Srbija će da zaštiti svoj narod i teritoriju“

Srbija će umeti da zaštiti svoj narod i svoju teritoriju, poručio je juče premijer Aleksandar Vučić prilikom obilaska baze Merdare i dodao da će Žandarmerija dobiti novu opremu kako bi što efikasnije ispunjavala svoje zadatke, ali i da bi se bolje zaštitila.


Ubijen srpski žandarm kod Merdara

Ubijen srpski žandarm kod Merdara

Pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić (30) preminuo je juče ujutru na VMA u Beogradu nakon što je hicem pogođen u glavu u blizini administrativnog prelaza Merdare, kada je više nepoznatih osoba albanske nacionalnosti pucalo na Žandarmeriju koja je obezbeđivala mesto uviđaja na kojem su prethodno zatečene šumokradice.


Bez incidenata

Bez incidenata

U skladu s briselskim dogovorom visokog predstavnika EU Ketrin Ešton s premijerima Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija, juče ujutru na administrativnim prelazima Merdare i Jarinje počela je primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima (IBM). Do kraja godine sporazum bi trebalo da zaživi i na Brnjaku i Končulju.


Policija sprečila dolazak demonstranata iz Albanije

Policija sprečila dolazak demonstranata iz Albanije

Mer Prelaz Bela zemlja od sinoć je prohodan i saobraćaj se od 19 časova nesmetano odvijao jer su pripadnici pokreta „Samoopredeljenje“ kojih je u to vreme ostalo oko 100, dok ih je tokom jučerašnjeg protesta bilo oko 1.000 prestali sa blokiranjem punkta. Posle 16 časova po demonstrante su došli autobusi i oni su počeli da se razilaze.


Odalović optužio Umnik i Kfor

Odalović optužio Umnik i Kfor

– Predsednik Komisije za nestale Veljko Odalović, optužio je juče međunarodne misije na Kosovu za usporavanje identifikacije i predaje tela ubijenih Srba i drugih nealbanaca u Pokrajini. Odalović je na administrativnom prelazu Merdare juče prisustvovao primopredaji posmrtnih ostataka četiri osobe.

PET REZERVISTA POVREĐENO U SUKOBU SA POLICIJOM

PET REZERVISTA POVREĐENO U SUKOBU SA POLICIJOM

Mi ne tražimo samo novac koji nam sleduje na ime ratnih dnevnica, već hoćemo i Kosovo da odbranimo, jer tamo je sve počelo. Nikada nećemo dozvoliti da nam postavljaju među između Lazarevog tela i glave – naveo je Jakovljević, koji je preksinoć podneo ostavku na svoju funkciju, a zatim je povukao.

Obučeni u vojne uniforme napali KPS

Obučeni u vojne uniforme napali KPS

Kosovska policijska služba saopštila je sinoć da je u 17.45 normalizovan saobraćaj na prelazu Merdare, nakon demonstracija rezervista iz Kuršumlije.
Nekoliko stotina vojnih rezervista iz Kuršumlije prešlo je juče oko 13.30 administrativni prelaz Merdare i ušlo na Kosovo i Metohiju kako bi protestovali zbog jednostrano proglašene nezavisnosti pokrajine.

U DVE REČI

U DVE REČI

Posrednička trojka međunarodne Kontakt grupe za status Kosova posetiće Beograd i Prištinu 3. decembra, saznaje FONET u državnim izvorima u glavnom gradu Srbije. „Trojka“ bi do 10. decembra trebalo da podnese generalnom sekretaru UN izveštaj o toku i ishodu pregovora Beograda i Prištine o statusu Kosova.

IZVRŠENA PRIMOPREDAJA POSMRTNIH OSTATAKA

IZVRŠENA PRIMOPREDAJA POSMRTNIH OSTATAKA

Na administrativnom prelazu Srbije i Kosova u Merdaru predati su juče posmrtni ostaci pet osoba srpske nacionalnosti koje su kidnapovane u periodu od 1998. do 1999. na Kosovu, a zatim ubijene.
Predstavnici Komisije za nestala lica predali su porodicama posmrtne ostatke Aleksandra Mihajlovića (1971) iz Prištine, Aleksandra Ožegovića (1973) iz Beograda, Tomislava Baljoševića (1937) iz Orahovca, Saše Baljoševića (1967) iz Prizrena i Radovana Račića (1937) iz Radonjića.

PrvaPoslednja