Rada Trajković duže od 20 sati zadržana na prelazu: Dođite mi na slavu u ponedeljak u goste na administrativnu liniju 1Foto: Printscreen/YouTube/N1

Savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak i predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu Rada Trajković više od 20 sati je na prelazu Merdare i, kako je kazala, srpska policija i dalje joj ne dopušta da pređe taj administrativni prelaz.

„Ovde sam sa sinom i vozačem. Nemamo ni najosnovnije uslove, vode, mogućnost održavanja higijene, da joj je hladno i da su malo pre moji iz Niša doneli i insulin, koji već dva dana nisam uzimala“, kazala je Trajković za agenciju Beta.

Ipak, i pored čekanja koje traje od sinoć u 19.30 časova, Trajković je odlučna u stavu da se neće se prodati.

„Idemo dalje. Dođite mi na slavu Svetog Nikolu u ponedeljak u goste na administrativnu liniju“, napisala je na Tviteru.

U jednom od jutrošnjih tvitova istakla je da je celu noć provela u automobilu.

„Bez hrane, bez vode, bez lekova, bez razloga“, napisala je Trajković.

Kako je dodala, dokumenta su joj oduzeta i nema komunikacije.

Kako je izjavila jutros za N1, i pored tolikog čekanja oseća se jako, a lekove će joj doneti Nenad Rašić.

„Sigurno je Vučić toliko uplašen od mene kad je angažovao ovoliku policiju“, rekla je ona.

Trajković je tokom noći, kao i prethodnog dana, putem svog Tviter naloga obaveštavala javnost o dešavanjima na administrativnom prelazu.

„Dobro jutro. Već jedanaesti sat bez objašnjenja i razloga stojim na administrativnoj liniji, gde su mi protivustavno i protivzakonito oduzeta dokumenta i sprečena sloboda kretanja“, navela je ona u objavi na svom Tviter nalogu oko šest sati.

Ona je još navela da je odgovornost za njeno zadržavanje preuzela Bezbednosno-informativna agencija (BIA).

„Kao što sam rekla: policija koja mi sprečava slobodu kretanja shvata da nakon 4h – zakonskog limita za zadržavanje građanina bez razloga – krši zakon svojim akcijama“, navela je ona noćas.

Kako je pisala tokom noći na Tviteru, među osobama koje su joj se obraćale, navodno je i predstavnik BIA.

„Mladić od 20ak godina došao je i kaže da je iz BIA. Neće da se predstavi, neće da me ispita, ne daje mi razlog zašto sam zadržana već mi kaže da on jedino ima naredbu da mi ne da dokumenta. Očigledno da je došao samo da opravda moje nelegalno zadržavanje ovde sada već duže od 5h“, navela je ona.

Kako je istakla Trajković, jedna stvar je „profesionalno ponašanje službi bezbednosti“ a druga je „maltretiranje politički nepodobnih“.

„Ako je BIA preuzela odgovornost za moje zadržavanje na admin.liniji od preko 5h, neka dođu i ispitaju me kako im profesija nalaže. Čekam! Sve ostalo je samo zloupotreba službe“, navela je ona.

Kako je Danas ranije pisao, ona je prvobitno nakon višečasovnog zadržavanja na Merdaru ipak puštena da uđe na Kosovo. Kao razlog zbog kog joj nije dozvoljen ulazak na Kosovo navedeno je da se čeka odluka Beograda i da je ona „pod nekom zabranom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari