Više od četiri sata zadržana na prelazu po naredbi MUP: Rada Trajković ne može da se vrati u Srbiju sa Kosova 1foto FoNet Aleksandar Levajković

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica Nenada Rašića, ministra u kosovskoj vladi, više od četiri sata se nalazi zadržana na administrativnom prelazu Merdare, ali sada u pravcu ka Srbiji.

Ona je napisala na Tviteru da je to legalni maksimum do kog se državljanin Srbije može bez razloga zadržati.

„Policajci na prelazu poznaju zakon i shvataju da ga krše onemogućavajući mi slobodu kretanja. Ko ih prisiljava da krše zakon?“, napisala je Trajković.

Dodala je i da ne zna razlog zbog kojeg je zadržana, kao i da je i dalje bez svoje redovne terapije.

Ona je o novom zadržavanju i suočavanjem sa nedostatkom insulinske terapije obavestila javnost još ranije večeras sa svog tviter naloga.

„Ovo je nezapamćeno iznurivanje. Opet sam zadržana od strane srpske policije na administrativnoj liniji sa Kosovom, ovoga puta u pravcu ka Srbiji. Policajci su profesionalni, ali slede naredbu “odozgo”. Izolovani smo na hladnoći, i ja kod sebe nemam potrebnu insulinsku terapiju“, napisala je Trajković.

Ona je jutros nakon višečasovnog zadržavanja na Merdaru ipak puštena da uđe na Kosovo. Kao razlog zbog kog joj nije dozvoljen ulazak na Kosovo navedeno je da se čeka odluka Beograda i da je ona „pod nekom zabranom“.

„Predala sam regularno dokumenta i oni su me isključili iz saobraćaja, čekali smo 10-ak minuta i nakon toga pošla sam da pitam o čemu se radi, s obzirom na to da posle mene prolaze kola sasvim slobodno… Oni su rekli da čekaju odluku Beograda, da sam ja pod nekom zabranom ili specijalnim nekim tretmanom ali ne izlaze i ne daju mi dokumenta“, rekla je jutros predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova.

Navela je da je za danas imala zakazani sastanak u kancelariji grčkog diplomatskog predstavništva u Prištini i sa američkim ambasadorom u Prištini, kao i sa ministrom za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Nenadom Rašićem, čija je savetnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari