Nju Delhi

Indija Bangladešu poklanja 1,2 miliona Astrazenekinih vakcina 1

Indija Bangladešu poklanja 1,2 miliona Astrazenekinih vakcina

Indija će Bangladešu pokloniti 1,2 miliona Astrazenekinih vakcina protiv korona virusa, saopštio je indijski ministar inostranih poslova Narendra Modi, koji je danas posetio Daku povodom proslave 50. godišnjice nezavisnosti Bangladeša.

Odobrena kaucija indijskoj aktivistkinji 3

Odobrena kaucija indijskoj aktivistkinji

Indijski sud je odobrio puštanje na slobodu uz kauciju dvadesetdvogodišnjoj aktivistkinji Diši Ravi koja je bila uhapšena zbog deljenja dokumenta kojim se pomagalo poljoprivrednicima tokom protesta protiv novih zakona o agraru, prenosi Bi-Bi-Si. Policija je tvrdila da je Diša Ravi bila „glavna zaverenica“ u „formulisanju i rasturanju“ protestnih „alata“.

U Indiji odobrene dve vakcine protiv korona virusa 6

U Indiji odobrene dve vakcine protiv korona virusa

Indija je danas odobrila dve vakcine protiv korona virusa. Indijski regulator za lekove danas je izdao hitnu dozvolu za upotrebu vakcina koje su razvili Univerzitet Oksford i britanska AstraZeneka kao i vakcinu koju je razvila domaća Bharat Biotek.

Indijska vakcina "kovaksin" daje ohrabrujuće rezultate 7

Indijska vakcina „kovaksin“ daje ohrabrujuće rezultate

Kovaksin, vakcina protiv kovida 19 koju je proizvela indijska kompanija Barat biotek, stvara antitela i T-ćelije (vrsta odbrambenih ćelija) koje su se zadržale tri meseca nakon što su volonteri primili dozu u prvoj fazi ispitivanja, dok se u drugoj fazi pokazalo da su rezultati kada je reč o bezbednosti cepiva podnošljivi, saopštila je kompanija, ukazavši da antitela mogu da budu prisutna između šest i dvanaest meseci.

Indijski farmeri ne daju da ih vlast ućutka 8

Indijski farmeri ne daju da ih vlast ućutka

Indija prolazi kroz još jednu nemirnu zimu, komentar je u tamošnjim medijima povodom protesta između 200.000 i 300.000 žena, muškaraca i dece, koji, kako se navodi, kampuju na autoputevima koji vode do Nju Delhija.

U Indiji oko sedam miliona zaraženih 15

U Indiji oko sedam miliona zaraženih

Indija je prijavila novih 70.496 infekcija u protekla 24 sata, pa je od početka izbijanja epidemije ukupno zaraženo više od 6,9 miliona stanovnika.

PrvaPoslednja