Nju Delhi

U Indiji odobrene dve vakcine protiv korona virusa 1

U Indiji odobrene dve vakcine protiv korona virusa

Indija je danas odobrila dve vakcine protiv korona virusa. Indijski regulator za lekove danas je izdao hitnu dozvolu za upotrebu vakcina koje su razvili Univerzitet Oksford i britanska AstraZeneka kao i vakcinu koju je razvila domaća Bharat Biotek.

Indijska vakcina "kovaksin" daje ohrabrujuće rezultate 2

Indijska vakcina „kovaksin“ daje ohrabrujuće rezultate

Kovaksin, vakcina protiv kovida 19 koju je proizvela indijska kompanija Barat biotek, stvara antitela i T-ćelije (vrsta odbrambenih ćelija) koje su se zadržale tri meseca nakon što su volonteri primili dozu u prvoj fazi ispitivanja, dok se u drugoj fazi pokazalo da su rezultati kada je reč o bezbednosti cepiva podnošljivi, saopštila je kompanija, ukazavši da antitela mogu da budu prisutna između šest i dvanaest meseci.

Indijski farmeri ne daju da ih vlast ućutka 3

Indijski farmeri ne daju da ih vlast ućutka

Indija prolazi kroz još jednu nemirnu zimu, komentar je u tamošnjim medijima povodom protesta između 200.000 i 300.000 žena, muškaraca i dece, koji, kako se navodi, kampuju na autoputevima koji vode do Nju Delhija.

U Indiji oko sedam miliona zaraženih 10

U Indiji oko sedam miliona zaraženih

Indija je prijavila novih 70.496 infekcija u protekla 24 sata, pa je od početka izbijanja epidemije ukupno zaraženo više od 6,9 miliona stanovnika.

U Indiji opada broj inficiranih virusom korona 11

U Indiji opada broj inficiranih virusom korona

U Indiji se nastavlja opadanje broja potvrđenih slučajeva korona virusa već tri uzastopne nedelje – od više od 86.000 slučajeva dnevno u poslednje dve nedelje septembra, do proseka od nešto iznad 70.000 slučajeva dnevno ovog meseca.

U Indiji 89.706 zaraženih u jednom danu 15

U Indiji 89.706 zaraženih u jednom danu

Indija je zabeležila 89.706 novi slučaj zaraze korona virusom u poslednja 24 časa, što je je jedan od najgorih dnevnih bilansa u svetu od izbijanja epidemije.

PrvaPoslednja