Nju Delhi

Modijev cunami

Od 23. maja, po objavljivanju rezultata izbora za 17. saziv Lok Sabhe, donjeg doma parlamenta, Indije, u toj zemlji postoji nova reč, cunami.

Indija uoči parlamentarnih izbora: Referendum o Modiju

U Indiji će parlamentarni izbori početi 11. aprila i posle sedam faza tokom pet sedmica završiti se 19. maja. Prebrojavanje glasova će uslediti 23. maja i očekuje se da će trajati jedan dan.

Pakistan sutra pušta indijskog pilota na slobodu

Indijski premijer Narendra Modi optužio je Pakistan da ima „zle planove“ da uspori razvoj Indije, u svojoj prvoj izjavi od kada je sukob između dve zemlje doveo do zarobljavanja indijskog pilota u sredu.

Pakistanski avioni spremni za borbu

Indija je u ponedeljak uveče izvela vazdušne napade na, kako su istakli, veliki logor za obuku terorističke organizacije Džaiš el Muhamed, koji je tom prilikom potpuno uništen.

Najmanje 17 mrtvih u požaru u Indiji

Najmanje 17 osoba je jutros izgubilo život u požaru u hotelu u centru Nju Delhija, saopšteno je iz vatrogasne službe indijske prestonice.

Prijanka Gandi zvanično u politici

Prijanka Gandi, harizmatična sestra Raula Gandija, lidera najveće opozicione Kongresne partije, formalno se priključila politici nekoliko meseci pred opšte izbore u Indiji.

PrvaPoslednja