Petrovaradin

Inostrane zvezde ulične umetnosti na Gradić festu

Francuski bend The Wackids, koji svira hard rok na dečijim instrumentima, biće jedan od hedlajnera ovogodišnjeg Festivala uličnih svirača – Gradić festa, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Drugo veče EXITA okupilo 90.000 posetilaca (FOTO)

Završeno je i drugo veče 18. po redu EXIT festivala na kojem se dosad okupilo prvih 90.000 posetilaca, a u naredne dve noći poseta će biti još veća za ukupnu brojku od oko 200.000 posetilaca iz svih delova sveta.

„Rusija“ izgorela u požaru

„Rusija“ izgorela u požaru

Nepoznata osoba izazvala je požar u ugostiteljskom objektu „Rusija“, u Reljkovićevoj 39 u Petrovaradinu, juče, pola sata posle ponoći. Unutrašnjost kluba polivena je benzinom, pa zapaljena, pošto je prethodno počinilac obio vrata na zadnjem ulazu u objekat.

Referendum u Petrovaradinu 28. oktobra

Referendum u Petrovaradinu 28. oktobra

Gradska uprava saopštila je da će se 28. oktobra od 7 do 20 časova sprovesti glasanje o opozivu Saveta Mesne zajednice Petrovaradin u celini.
Predlog za opoziv Saveta MZ Petrovaradin upućen je sa zbora građana protekle nedelje gde je većinom glasova odlučeno da se na referendumu proveri poverenje rukovodstvu ove MZ.

Dvojica poginula

Dvojica poginula

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Petrovaradinu poginula su Dragan I. i Marko G. iz sremskih Karlovaca, saopšteno je juče u Okružnom sudu u Novom Sadu. Do nesreća koja se dogodila u nedelju odmah posle ponoći, došlo je kada je automobil „jugo“, kojim je upravljao Dragan I, udario u parkirani kamion hrvatskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao Dušan S.