Novi Sad: Vesela povorka od Bulevara Mihajla Pupina do Gradića otvara Festival uličnih svirača 1Foto: Festival uličnih svirača

Umetničkom povorkom kroz gradske ulice, Festival uličnih svirača – Gradić fest, počeće 24. i trajaće do 26. avgusta.

„Svemirski traktor“ i DJ MKDSL predvodiće paradu u četvrtak 24. avgusta od 19.30 od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina do Gradića.

Na glavnoj bini ispred Beogradske kapije DJ MKDSL uvešće publiku u koncert Bojane Vunturišević. Povorku će pratiti i performeri, plesači i dinamični Rusty Brass Band iz Italije koji će svoj performans izvesti u starom autobusu „Londonac“.

Jedna od naših najaktuelnijih kantautorki Bojana Vunturišević na koncertu će predstaviti svoj novi album, a publika će moći da čuje i njene čuvene hitove kao što su „Promašaj“, „Kese etikete“, „Daljine“.

Sve ljubitelje plesa, posebno tanga, tokom prve festivalske večeri na Trgu prote Mihaldžića čeka Petrovaradinski Caminito po uzoru na čuvenu ulicu u Buenos Airesu u kojoj po ceo dan i mladi i stari plešu tango.

Latinoameričku atmosferu kraj Dunava napraviće tango didžejka Anči, zaljubljenica u ovaj ples, kao i njene kolege plesači. To će biti samo uvod, pošto će nakon nje nastupiti Novosadski tango kvintet koji će izvesti dela Pijacole kompozitora koji je tango uveo u svet klasične muzike.

Pored tih koncerata, prve festivalske večeri publika će na bini u Štrosmajerovoj ulici i na početku Beogradske moći da vidi strane i domaće performere i muzičare, program za decu.

Festivalski program će početi ranije u podgrađu Petrovaradinske tvrđave sa programom za decu kada će od 19 sati nastupiti Famiglia Mirabel,EL LOREN – Pipe Bucket Drummer i Michele Roscica.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari