Evropski performeri stižu na ovogodišnji Gradić fest 1Foto: Promo

Ovogodišnji Festival uličnih svirača – Gradić fest biće održan od 24. do 26. avgusta u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Strani program tradicionalno i ove godine krasi naš festival, a izvođači dolaze iz raznih delova Evrope i u Gradić donose različite performanse.

Lutkarsku predstavu predstaviće Michele Roscica, muzičar i bluz pevač koji je rođen u Napulju.

Evropski performeri stižu na ovogodišnji Gradić fest 2
Foto: Promo

Od 1994. godine posvećen je uličnoj umetnosti pripovedanja, praveći sopstvenu lutkarsku predstavu lutajući ulicama Italije i Evrope, donoseći publici ‘guaratelle’ (Avantura Pulčinele).

Flairdrum duo dolazi iz Hamburga, a svoju muziku predstavlja koristeći flautu i Flairdrum, inovativni instrument, napravljen od običnih plastičnih flaša. Iznenađujuće čist, skoro metalan zvuk vrlo lako pleni pažnju publike.

Evropski performeri stižu na ovogodišnji Gradić fest 3
Foto: Promo

Savremena verzija cirkusa iz prošlosti, ulični teatar dvadesetog veka donosi nam La Famiglia Mirabella. Energija, žongliranje, mimika, akrobacija, ples, pozorište, muzika sastavni su deo ovog jedinstvenog događaja.

Elegentni gudački kvartet iz prošlosti – Rusty Brass bend od ulice do koncertne sale, od smanjenog Pikola do povećanog Grandea, oduševljava mlade i stare slatkim melodijama i smelim harmonijama.

El Loren Lorenco Mena (El Loren) je perkusionista, di-džej i kompozitor rođen u Madridu. Karijeru je započeo kao bubnjar za više bendova u madridskom underground krugu.

Evropski performeri stižu na ovogodišnji Gradić fest 4
Foto: Promo

Osim stranih izvođača po pozivu, na festivalu će još nastupiti i regionalni i domaći umetnici koji će biti naknadno objavljeni. Svi programi će i ovog puta biti potpuno besplatni za posetioce.

Festival uličnih svirača – Gradić fest 2023. organizuje Umetnička asocijacija “Inbox” iz Novog Sada, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Ministarstva kulture Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari