Sent Luis

Džonson i Džonson treba da plati 4,7 milijardi dolara 1

Džonson i Džonson treba da plati 4,7 milijardi dolara

Po odluci suda, kompanija DŽonson i DŽonson treba da plati 4,7 milijardi dolara odštete za 22 žene koje tvrde da je talk puder ovog proizvođača doprineo tome da dobiju rak jajnika. Mark Lanijer, glavni pravni zastupnik žena, od kojih je šest preminulo od raka, tvrdi da je kompanija više od 40 godina prikrivala dokaze da se u njenim proizvodima nalazi azbest.

Protesti u Sent Luisu završili nasiljem 2

Protesti u Sent Luisu završili nasiljem

Uglavnom mirni višednevni protesti u Sent Luisu izmakli su kontroli u nedelju uveče kada je grupa ljudi koja je demonstrirala zbog oslobađajuće presude koju je policajac belac dobio pošto je smrtno ranio crnca koji je 2011. godine bacao flaše na policajce koji su vršili hapšenja.

Kasparov osmi u Sent Luisu 3

Kasparov osmi u Sent Luisu

Bivši prvak sveta Gari Kasparov posle 12 godina vratio se šahu i na turniru u Sent Luisu zauzeo je osmo mesto među desetoricom vrhunskih velemajstora.

Golubovi prekinuli koncert Kings of Leon

Golubovi prekinuli koncert Kings of Leon

Američka rok grupa Kings of Leon bila je primorana da prekine koncert u Sent Luisu posle samo tri pesme, zbog „napada“ golubova koji su ih „bombardovali“ izmetom.

Nakon smrti izabran za gradonačelnika

Nakon smrti izabran za gradonačelnika

Glasači severoistočnog gradića Vinfilda u američkoj državi Misuri ponovo su izabrali svog gradonačelnika za četvrti mandat, oko mesec dana posle njegove smrti. Glasački listići već su bili odštampani, a rano glasanje je počelo kada je Hari Stounbrejker umro od srčanog udara, 11. marta u 69. godini.

Uragan Gustav poremetio izbornu kampanju

Uragan Gustav poremetio izbornu kampanju

Uragan Gustav prisilio je republikanskog kandidata Džona Mekejna da izmeni planove vezane za prvi dan konvencije partije u Mineapolisu. U saopštenju se navodi da će brojne planirane aktivnosti za prvi dan konvencije biti svedene na minimum, dok je Mekejn izrazio želju da tradicionalna pompa oko konvencije bude umerenija.