Srebrno jezero

Dogodine novi radovi za još više posetilaca 1

Dogodine novi radovi za još više posetilaca

Srebrno jezero postaje sve privlačnije i stranim turistima, o čemu govori podatak da ih je ove godine bilo čak 5.000, što je hiljadu više u odnosu na prošlu godinu.

I tužilac i branioci osuđenih podnose žalbe 3

I tužilac i branioci osuđenih podnose žalbe

Tačno godinu dana nakon tragedije kada su se braća iz Rače Kragujevačke, Stefan (14) i Nikola Petrović (13) utopili u Srebrno jezero, kod Velikog Gradišta, …

Izrečene presude za utapanje dvojice braće 4

Izrečene presude za utapanje dvojice braće

Osnovni sud u Velikom Gradištu izrekao je prvostepene presude protiv četvoro optuženih za utapanje dvojice braće iz Rače, Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića, koje se dogodilo 11. septembra prošle godine na Srebrnom jezeru.

Teodosić: Najvredniji ugovor u životu potpisao u nedelju 6

Teodosić: Najvredniji ugovor u životu potpisao u nedelju

Samo dan nakon što je stavio svoj potpis na najznačajniji ugovor u svom životu kojim se obavezao na večnu ljubav sa glumicom Jelisavetom Orašanin, naš proslavljeni košarkaški as Miloš Teodosić nije otišao na medeni mesec sa izabranicom srca svog, već je nastavio sa radom.

Saslušani drugovi stradalih dečaka 8

Saslušani drugovi stradalih dečaka

Osnovni javni tužilac iz Velikog Gradišta obavio je u Rači razgovor sa drugovima dvojice braće iz Trske, Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića, koji su se 11. septembra utopili tokom vožnje pedalinom po Srebrnom jezeru.

Saslušani roditelji stradalih dečaka 9

Saslušani roditelji stradalih dečaka

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, iskaz su dali roditelji Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića iz Trske, koji su se udavili u Srebrnom jezeru 11. septembra.

Uhapšeni što su iznajmili pedolinu 10

Uhapšeni što su iznajmili pedolinu

Policija u Požarevcu je uhapsila D. S. (1952) i M. S. (1953) iz Niša, koji se terete da su iznajmili pedolinu bez sigurnosnih pojaseva trinaestogodišnjaku i četrnaestogodišnjaku koji su se utopili u Srebrnom jezeru.

Pronađena tela dečaka koji su se utopili 11

Pronađena tela dečaka koji su se utopili

Tela dvojice braće koja su se juče udavila na Srebrnom jezeru pronađena su danas u Srebrnom jezeru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Udavila se dvojica braće u Srebrnom jezeru 13

Udavila se dvojica braće u Srebrnom jezeru

Dečaci od 13 i 14 godina iz Rače Kragujevačke udavili su se u Srebrnom jezeru, javlja dopisnik RTS-a. Mlađi brat je skočio u vodu sa pedaline i počeo da se davi, nakon čega je stariji brat skočio za njim da ga spasi.

"Srpsko more" spremno za sezonu 14

"Srpsko more" spremno za sezonu

Ovog vikenda zvanično počinje letnja turistička sezona na Srebrnom jezeru uz „Uranak festival“, krstarenje brodićima, zabavno kampovanje i brojne druge atrakcije koje će, prema procenama turističkih radnika, privući preko 20 hiljada turista tokomuskršnjih i prvomajskih praznika.

Jeremić: Evropa nespremna da se suoči sa suštinom problema

Jeremić: Evropa nespremna da se suoči sa suštinom problema

Kriza u Siriji neće stati i plašim se da je problem sa izbeglicama u ovom delu sveta tek počeo i da ćemo u narednom periodu imati ne samo mnogo više izbeglica nego i političkih posledica. Taj problem neće biti rešen ovim ili onim evropskim dogovorom kako da se nekoliko desetina hiljada izbeglica sprovede i smesti, istakao je Vuk Jeremić, bivši predsednik Generalne skupštine UN i predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, otvarajući panel-diskusiju „Svet u previranju“ na regionalnom seminaru politikologa na Srebrnom jezeru.