Teheran

Oštećena dva saudijska tankera, sumnja na sabotažu

Saudijski ministar energetike Halid al-Falih rekao je danas da su dva tankera te zemlje bila meta „sabotaže“ u vodama blizu Ujedinjenih Arapskih Emirata i da su pretrpeli „značajnu štetu“.

Iran suspendovao delove nuklearnog sporazuma

Iranski predsednik Hasan Rohani kaže da će sačuvati postrojenja za obogaćivanje uranijuma umesto da ih prodaju u inostranstvu, što se kosi sa obavezama iz nuklearnog sporazuma iz 2015, prenose svetske agencije.

Iran prekida prodaju viška uranijuma

Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je danas da će njegova zemlja početi da zadržava viškove uranijuma i teške vode iz svog nuklearnog programa i dao rok od 60 dana za dogovaranje novih uslova nuklearnog sporazuma sa svetskim silama pre nego što se intenzivira obogaćivanje uranijuma.

Iran proglasio SAD zemljom sponzorom terorizma

Iranske vlasti saopštile su danas da SAD smatraju „zemljom sponzorom terorizma“, a američke snage prisutne na Bliskom istoku kao „terorističke grupe“, javila je iranska agencja Irna.

Šef iranske diplomatije izjavio da podnosi ostavku

Šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif, jedan od pregovorača Irana sa šest velikih sila o nuklearnom sporazumu postignutom 2015. godine, saopštio je večeras da podnosi ostavku, javila je agencija Frans pres.

Predsednik Sirije u prvoj poseti Iranu od 2011. godine

Sirijski predsednik Bašar el Asad boravio je danas u Teheranu gde se sastao sa iranskim vrhovnim vodjom Alijem Hameneijem i predsednikom Hasanom Rohanijem, saopštilo je sirijsko predsedništvo na društvenim mrežama.

Rohani: Američka zavera protiv Irana osuđena na propast

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da je američka zavera protiv Irana osuđena na propast, obraćajući se okupljenim građanima u Teheranu povodom 40 godina od osnivanja Islamske Republike Irana.

Potres u Iranu, 716 povređenih

Iranske vlasti potvrdile su danas da je u zemljotresu magnitude 6,3 stepena koji je u noći između nedelje i ponedeljka pogodio zapad Irana povređeno najmanje 716 osoba, a za sadaq nema potvrđenih žrtava, javlja AP.

PrvaPoslednja