Teheran

Evropske sile između svojih i interesa SAD

Iran je prekoračio dozvoljenu granicu količine nisko obogaćenog uranijuma, koja je utvrđena 2015. sporazumom sa svetskim silama, potvrdila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA).

Iran odbacio mogućnost novih nuklearnih pregovora

Iran je danas odbacio ideju o novim pregovorima o svom nuklearnom programu, koju je izneo francuski predsednik Emanuel Makron, i ocenio da bi proširivanje postojećeg sporazuma iz 2015. značilo njegovu propast.

Oštećena dva saudijska tankera, sumnja na sabotažu

Saudijski ministar energetike Halid al-Falih rekao je danas da su dva tankera te zemlje bila meta „sabotaže“ u vodama blizu Ujedinjenih Arapskih Emirata i da su pretrpeli „značajnu štetu“.

Iran suspendovao delove nuklearnog sporazuma

Iranski predsednik Hasan Rohani kaže da će sačuvati postrojenja za obogaćivanje uranijuma umesto da ih prodaju u inostranstvu, što se kosi sa obavezama iz nuklearnog sporazuma iz 2015, prenose svetske agencije.

Iran prekida prodaju viška uranijuma

Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je danas da će njegova zemlja početi da zadržava viškove uranijuma i teške vode iz svog nuklearnog programa i dao rok od 60 dana za dogovaranje novih uslova nuklearnog sporazuma sa svetskim silama pre nego što se intenzivira obogaćivanje uranijuma.

PrvaPoslednja