Teheran

Hirurški zahvat umesto velike ofanzive u Siriji

Rusija, Iran i Turska snažno i postojano podržavaju suverenitet, nezavisnost, jedinstvo i teritorijalni integritet Sirijske Arapske Republike, poručili su predsednici tri države na nedavnom samitu u Teheranu.

Vašington ne želi da ruši Asada

Predsednici Irana, Rusije i Turske održali su juče samit koji bi mogao da odredi sudbinu sirijskog poslednjeg uporišta pobunjenika – Idliba. Sve je više onih koji strahuju da bi u slučaju da dođe do najavljene žestoke ofanzive u Idlibu mogla da izbije humanitarna katastrofa.

Putin, Erdogan i Rohani o vojnoj ofanzivi na sirijski Idlib

Predsednici Rusije, Irana i Turske Vladimir Putin, Hasan Rohani i Redžep Tajip Erdogan su danas u Teheranu počeli sastanak koji bi mogao odrediti da li će diplomatija zaustaviti vojnu ofanzivu na oblast Idlib, na severozapadu Sirije.

Nedelja srpskog filma u Iranu

Nedelja srpskog filma u Iranu otvorena je u Kući umetnosti u Teheranu projekcijom nagrađivanog filma „Ničije dete“ u režiji Vuka Ršumovića, saopštio je danas Filmski centar Srbije.

Iran i danas ukazuje na „zaveru imperijalista“

Sjedinjene Američke Države slede u slučaju nuklearnog programa Irana, njegovog regionalnog uticaja i odbrambene moći isti scenario koji su koristile prilikom državnog udara 1953. u Teheranu, mišljenja je predsednik iranskog parlamenta Ali Laridžani.

Ali Hamnei: Zabrana svih pregovora sa Vašingtonom

Iranski vrhovni lider Ali Hamnei je danas izjavio da zabranjuje sve pregovore sa Vašingtonom, ali je naglasio da Teheran ne namerava da stupi u rat sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Pjongjang jača veze sa Teheranom

Iran je ugostio ministra spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jon hoa u Teheranu, dan pošto su Sjedinjene Američke Države obnovile sankcije Islamskoj Republici.

FCS: Nedelja srpskog filma u Iranu

Nedelja srpskog filma u Iranu, koja će biti održana od 23. do 29. avgusta u Teheranu, Tabrizu i Širazu, obuhvatiće projekcije sedam srpskih filmova novije produkcije i tri panel diskusije o odnosima između iranske i srpske kinematografije, saopštio je Filmski centar Srbije.

Žene privirile na stadion u Teheranu

Za iransku naciju je bio deprimirajući rezultat utakmice njihove fudbalske reprezentacije (Tim Meli) protiv Portugalije (1:1) pošto su se njim oprostili od daljeg učešća na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Sukobi na protestima zbog vode u Iranu

U Iranu, pogođenom sušom i nestašicom vode, u sukobima snaga bezbednosti i demonstranata je povređeno 11 ljudi na jugu zemlje, saopštili su iranski zvaničnici.

Amerika traži podršku EU za pritisak na Iran

Iranu su uvedene najgore sankcije u istoriji, ocenio je danas ministar inostranih poslova Islamske Republike Džavad Zarif osuđujući potez Sjedinjenih Država.

Rohani: Ne mogu SAD da odlučuju o Iranu i svetu

Predsednik Irana Hasan Rohani poručio je Sjedinjenim Američkim Državama da ne mogu da odlučuju o Iranu i o celom svetu, reagujući na pretnje najsnažnijim sankcijama u istoriji koje je danas najavio američki državni sekretar Majk Pompeo.

Izrael se hvali vojnim uspehom protiv Irana

Odluka američkog predsednika Donalda Trampa da istupi iz nuklearnog sporazuma sa Iranom pojačala je tenzije u bliskoistočnom regionu koji je ionako zarobljen u brojnim usko povezanim sukobima.

Prva Poslednja