Velika Plana

Za navodni kvar Bugarki naplatio 630 evra

Policija u Velikoj Plani uhapsila je D. R. (64), po prijavi bugarske državljanke, zbog sumnje da je izvršio prevaru, naplativši joj 630 evra za navodni kvar na automobilu.

Uhapšen zbog silovanja i krađa

Policija u Velikoj Plani uhapsila je L. B. (29) iz okoline tog mesta, zbog sumnje da je silovao maloletnicu, ali i izvršio više teških krađa i neovlašćeno koristio tuđa vozila.

Najviše gnezda u Velikoj Plani

U domaćinstvu Sanje Petković iz Velike Plane seoske laste su ove godine svile čak 80 gnezda. Oni su pobednici takmičenja pod nazivom „Domaćinstvo koje su laste izabrale“ koje već drugu godinu organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Učestvovalo je 96 domaćinstava iz svih krajeva Srbije.

Još milion i po evra za vodosnabdevanje

Vlada Srbije za poboljšanje vodosnabdevanja Velike Plane i Smederevske Palanke u ovoj i sledećoj godini izdvojiće 174 miliona dinara, odnosno oko 1.500.000 evra.

Opljačkano kurirsko vozilo u Velikoj Plani

U Velikoj Plani, danas oko 15 i 30, dva fantomkama maskirana razbojnika presrela su i opljačkala vozilo kurirske službe „D-Ekspres“, prenosi Podunavlje.info.

Lični pratilac deteta sa invaliditetom u Velikoj Plani

Udruženje osoba sa cerebralnom i dečjom paralizom „Volja za životom“ je ovlašćeni pružalac usluge Lični pratilac deteta na području Opštine Velika Plana od februara prošle godine, prenosi Podunavlje.info u okviru projekta “I moje je pravo”.

Predstava „Različitost za poštovanje“

Udruženje osoba sa cerebralnom i dečijom paralizom „Volja za životom“ u Velikoj Plani, zajedno sa osobama sa invaliditetom, danas će odigrati predstavu pod nazivom „Različitost za poštovanje“

Štrajk upozorenja u više škola

U više škola u Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani, Kovinu i Smederevu u ponedeljak će biti organizovan štrajk upozorenja, prenosi Podunavlje.info izjavu Slobodana Brajkovića, predsednika Sindikata radnika u prosveti Srbije.

MUP: Uništavanje dokumenta o glasanju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani, odredili su zadržavanje do 48 sati D.P. (1950) iz okoline Velike Plane, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo uništavanje dokumenta o glasanju.

Prijave DRI: Nenamensko trošenje novca

Državna revizorska institucija (DRI) je, nakon sprovedenih revizija finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja Grada Smedereva i Opštine Velika Plana, podnela 15 prekršajnih i tri krivične prijave u Velikoj Plani.

Prva Poslednja