DS: Mobing u OŠ "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani 1foto EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Velikoj Plani, od postavljanja v. d. direktorke Vlatke Milosavljević, mobing kontinuirano trpe zaposleni, kao i bivša direktorka škole Vesna Ilić i uputila apel nadležnim institucijama da hitno reaguju i rade svoj posao.

Kako navodi DS, usled svakodnevnih uvreda, ometanja u poslu, psihičkog maltretiranja i insistiranja da se protivzakonito radi, kao i usled ponovljenog maltretiranja sekretarka škole J. C. izneta je na nosilima u vrlo teškom zdravstvenom stanju. Uz Hitnu pomoć bili su prisutni i pripradnici policije.

Stranka je ukazala da se u školi nad svim zaposlenima koji nisu po volji Srpske napredne stranke (SNS) sprovodi represija v. d. direktorke pod „dirigentskom palicom“ predsednika opštine Velika Plana Igora Matkovića, navodeći da nije prvi put da u tu školu, zbog mobinga, dolazi hitna pomoć i policija.

U saopštenju se dodaje da je Vlatka Milosavljević kao direktorka gimnazije ostala upamćena kao osoba koja je „uspešno“ smanjila broj odeljenja sa 16 na 10 u jedinoj gimnaziji u Velikoj Plani, kao i po tome da je na reizboru za direktora škole dobila jedva tri glasa.

U Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Velikoj Plani nedavno je raspisan i treći konkurs za izbor novog direktora, nakon što su prethodna dva, uprkos ubedljivoj pobedi dosadašnje direktorke Vesne Ilić, poništena. Na mesto direktora postavljena je vršiteljka dužnosti Vlatka Milosavljević.

Kako bi v. d. direktorka uspela u nameri da na novom konkursu bude izabrana, pribegava svim polugama koje, kao deo aktuelne vlasti SNS u Velikoj Plani, ima na raspolaganju, pa se neregularno razrešavaju članova Školskog odbora kako bi bila obezbeđena fingirana pobeda na konkursu koji će biti ponavljan sve dok rezultat ne bude zadovoljavajući za SNS i za predsednika opštine, navela je DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari