Višegrad

Kusturici povelja Višegrada

Idejnom tvorcu Andrićgrada Emiru Kusturici danas je uručena Povelja opštine Višegrad za doprinos razvoju opštine.

Zatražena osuđujuća presuda za silovanje u Višegradu

Državno tužilaštvo zatražilo je da nekadašnji pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS) Vuk Ratković bude proglašen krivim za silovanje u Višegradu te da žrtvi isplati iznos od 45.000 maraka, javlja Detektor.ba.

Otkriven spomenik Njegošu u Andrićgradu

Otkriven spomenik Njegošu u Andrićgradu

Na svečanosti u Andrićgradu juče je otkriven spomenik vladici i pesniku Petru II Petroviću Njegošu, povodom 200. godišnjice njegovog rođenja. Spomenik je ispred Crkve svetog Lazara otkrio književnik Matija Bećković, koji je poručio da je „Njegoš došao u grad koji je Kusturica podigao u vremenu kada su gradovi, mostovi i spomenici rušeni“.

Uskoro ću snimati film sa Emirom Kusturicom

Uskoro ću snimati film sa Emirom Kusturicom

Jedna od najpoznatijih i najlepših glumica sveta Monika Beluči od subote kasno popodne gošća je Šestog međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Kustendorf na Mokroj gori, koji se završava 22. januara


„Andrić je naš“

„Andrić je naš“

Kapije Andrićgrada na Vidovdan širom su bile otvorene, iako je grad tek upola završen. Slavila se godišnjica od početka gradnje postavljanjem biste nobelovca Ive Andrića na centralnom trgu.


Grad stvaralaštva, umetnosti i pomirenja

Grad stvaralaštva, umetnosti i pomirenja

Bista nobelovca Ive Andrića, visoka 2,4 m, juče je svečano otkrivena u Višegradu, uz prisustvo brojnih zvanica iz regiona. Bistu je otkrio režiser Emir Kusturica povodom godišnjice gradnje Andrićgrada, posvećenog slavnom piscu.