Vladivostok

Putin: Mi ne trgujemo teritorijama

Iako potpisivanje mirovnog sporazuma sa Japanom ostaje ključno pitanje, teritorijalni spor zbog Kurilskih ostrva, nastao kao rezultat Drugog svetskog rata, ne podleže reviziji, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin, upozoravajući da bi se time mogla otvoriti „Pandorina kutija“.

PUTIN: Pussy Riot napravile haos

PUTIN: Pussy Riot napravile haos

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je, komentarišući presudu izrečenu članicama pank grupe Pussy Riot, rekao da je država „obavezna“ da zaštiti osećanja vernika. „One su najpre bile u crkvi Elokovskaja, gde su napravile haos, a potom su otišle u drugu crkvu i ponovo napravile pometnju… Država je obavezna da zaštiti osećanja vernika“, rekao je ruski predsednik u intervjuu televiziji Raša Tudej koji je emitovan juče.


Medvedev na nišanu

Medvedev na nišanu

Nedavno se na vebsajtu jedne ruske telekomunikacione kompanije pojavila igrica u kojoj posetioci sajta mogu da upucaju karikaturu predsednika Dmitrija Medvedeva, prenosi agencija Rojters i dodaje da državno tužilaštvo istražuje ceo slučaj. Kompanija Alajans Telekom iz istočne Rusije trenutno reklamira novi program pod nazivom „Moskva“, a u okviru koje lik predsednika Rusije iskače iza crvenih zidova Kremlja, gde ga posetioci sajta mogu samo jednim klikom miša upucati i potom staviti zlatni oreol oko glave.


Policija upotrebila silu protiv demonstranata

Policija upotrebila silu protiv demonstranata

Policija na dalekom istoku Rusije juče je uhapsila na desetine osoba u obračunu s ljudima koji su protestnim šetnjama izražavali negodovanje zbog odluke vlade da poveća poreze na uvoze automobila. Rastuća stopa nezaposlenosti u zemlji i pad vrednosti domaće valute rublje pojačali su nezadovoljstvo u zemlji, dok Kremlj strahuje da bi narušena ekonomska situacija mogla dovesti do socijalnih nemira većih razmera.

Više od 20 mrtvih u ruskoj podmornici

Više od 20 mrtvih u ruskoj podmornici

Više od 20 ljudi je poginulo dok je 21 osoba povređena tokom testiranja nuklearne podmornice ruske flote u Pacifiku, što je najveća nesreća takvog tipa od potapanja podmornice Kursk u Barencovom moru pre osam godina.

SERGEJ LAVROV: Provokacija uz pomoć SAD

SERGEJ LAVROV: Provokacija uz pomoć SAD

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ocenio je kao provokaciju hapšenje Rusa koga su gruzijske vlasti optužile za krijumčarenje uranijuma. Gruzija je u četvrtak saopštila da je prošle godine uhapsila ruskog građanina Olega Kintsagova kada je pokušao da proda 100 grama visoko obogaćenog uranijuma agentima koji su se predstavili kao islamski ekstremisti.